Ghid turistic Sarthe

Circuitul de la Le Mans Circuitul de la Le Mans

Chiar dacă nu este unul dintre cele mai vizitate departamente ale Franței, Sarthe prezintă câteva opțiuni interesante, precum centrul medieval și activitățile motorizate din Le Mans, câteva localități istorice și o zonă rurală superbă. Cel mai estic departament al regiunii franceze Pays de la Loire, la granița cu regiunea centru și cu Valea Loarei, Sarthe se poate accesa cu ușurință, atât din Paris, cât și dinspre porturile de feribot de la Canalul Mânecii. Destinația fanion a departamentului rămâne însă Le Mans, oraș cunoscut pentru cursa de 24 de ore. Le Mans are însă și un centru istoric extins, la care se adaugă o catedrală importantă, elemente pe care trebuie să le vedeți neapărat în perioade din afara cursei. Le Mans joacă și rolul de capitală departamentală.

În Sarthe există însă și mai multe atracții decât Le Mans, iar departamentul oferă o selecție interesantă de localități, mai mari sau mai mici, o zonă rurală superbă cu monumente demne de explorat, de preferință într-un ritm domol, în timpul primăverii sau la început de toamnă, când aveți posibilitatea să faceți o călătorie cu vaporul pe râul Sarthe. Nu departe de Le Mans este un mic parc tematic numit Papéa, ce se concentrează pe distracțiile celor mai mici dintre noi.

Sudul

Singurul castel ce poate fi considerat de tipul celor din Valea Loarei este Château du Lude, spre sudul departamentului, de-a lungul râului Loir, într-un decor natural spectaculos. Spre sud-vest aveți ocazia să vedeși grădina zoologică din La Flèche, probabil cea mai populară atracție a departamentului Sarthe.

Nordul

Partea de nord a departamentului Sarthe este mediul natural ce atrage cei mai mulți vizitatori, cu decorul natural oferit de Alpes Mancelles (foarte spectaculoși, însă chiar dacă „Alpes”, ca și cuvânt, ne duce cu gândul la măreția munților de la granița cu Elveția și Italia, e doar o regiune deluroasă), Pădurile Perseigne, Parcul Regional Natural Normandie-Maine și o mică parte din zona Le Perche. Cele mai interesante localități de aici sunt La Ferte Bernard, lângă granița estică a Sarthe, Beaumont sur Sarthe și Fresnay sur Sarthe. Fiecare dintre acestea dispune de un centru istoric interesant, o plăcere de explorat în prezența priveliștilor riverane.

Vestul

În această zona vă recomandăm o vizită la Asnières sur Vègre, un sat încântător situat pe malurile râului, iar în imediata apropiere găsim abația Solesmes, o mănăstire benedictină impozantă ce tronează deasupra râului, unde puteți asculta câteva din cele mai bune cânturi gregoriene din Europa. La mică distanță spre nordul Asnières, ați putea să faceți o plimbare plăcută în jurul Brûlon. Micuța localitate Malicorne merită vizitată pentru moștenirea artistică impresionantă, cu o tradiție seculară în olărit.

Estul

Spre est, vizitați localitatea Saint Calais, cunoscută pentru biserica sa medievală și aflată pe lista „micilor localități de caracter”. De aici, puteți pleca spre Château de Courtanvaux la Bessé sur Braye, un castel important, situat într-o vale împădurită, înfrumusețat în exterior de grădinile înconjurătoare, iar în interior de cele câteva camere frumos ornate.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...