Fermecător, frumos și plin de zâmbete sincere, Timorul de Est poate că nu este destinația de vis a oricui, însă este, cu certitudine, o experiență nouă, departe de turismul de masă, oferind vizitatorilor ceva complet diferit. Cu plaje superbe, păduri exotice și drumeții montane captivante, recife de corali și localitățile cu iz colonial, Timorul de Est reușește să atragă din ce în ce mai mulți turisti, dornici de aventură, în fiecare an.
Colonizat de Portugalia în secolul al XVI-lea, Timorul de Est și-a declarat independența în 1975, doar pentru a fi invadat și ocupat de Indonezia, într-o acțiune tragică, 9 zile mai târziu. Drumul spre independență s-a dovedit unul plin de obstacole. Infrastructura turistică nu este la înălțime, însă se pare că lucrurile se întamplă aici într-un ritm deosebit de lent, iar vizitatorii se pot bucura acum de propriul loc de snorkelling, scufundări, drumeții montane și excursii în regiunile exotice rurale.
Una dintre cele mai importante atracții turistice din Timorul de Est este Cristo Rei, statuia de 30 de metri înălțime reprezentându-l pe Iisus Hristos, a doua cea mai mare statuie de acest gen din lume, rivalizând cu faimosul Cristo Redentor din Rio de Janeiro. În jurul capitalei Dili se găsește un teritoriu misterios și deosebit de frumos, unde plajele nepopulate, virgine, conduc înspre pădurile tropicale dense, iar munții coboară până pe malurile oceanului. Vizitatorii acestei țări exotice ar trebui să se înarmeze cu medicamente ce combat înțepăturile țânțarilor, regiunea fiind inclusă în arealul infectărilor cu malarie.
Cea mai bună perioadă de a vizita Timorul de Est și pentru a experimenta apele sale calde, pline de specii de pești tropicali, pisici de mare, broaște țestoase și rechini, este în sezonul umed, ce se întinde de la sfârșitul lunii aprilie până în iulie, atunci când vremea este caldă iar scufundările în apele de lângă țărm se pot efectua în cele mai bune condiții.
Surse imagini