Ghid turistic Thailanda

Koh Samui Koh Samui

Thailanda este o țară asiatică de o diversitate unică, îmbinând culoarea turcoaz a mării cu ospitalitatea recunoscută a populaţiei, tradiţiile şi cultura milenară, creând astfel o destinaţie turistică completă, locul de naştere al pisicilor siameze şi de asemenea, al gemenilor siamezi. De peste 100 de ani, magnetismul şi valoarea turistică a Thailandei atrage vizitatori din întreaga lume, facându-i să îşi dorească să se întoarcă aici an de an. Care este de fapt motorul fascinanţiei pentru această ţară?

Pe de-o parte este moştenirea culturală bogată, arta şi arhitectura, pe de altă parte, feţele întotdeauna zâmbitoare ale thailandezilor şi ospitalitatea lor autentică, pieţele aglomerate şi pline de culoare, oraşele străvechi fabuloase, numeroasele resorturi turistice moderne şi luxoase, care prezintă servicii de o calitate de necontestat, precum şi triburile autohtone neatinse de invazia civilizaţiei, trăind în mijlocul vastelor întinderi de pădure şi jungle. Prin urmare, dacă aveţi un spirit aventuros şi în acelaşi timp apreciaţi confortul, Thailanda este ţara în care ar trebui să mergeţi!

Regatul Thailandei este un stat situat în partea de sud-est a Asiei, mărginită de apele Golfului Thailanda în partea de sud şi sud-est şi de apele Mării Andaman şi ale Strâmtorii Malacca în partea de vest, avându-i ca vecini pe Birmania în partea de nord-vest şi vest, Laos în partea de nord-est, Vietnam în partea de est, Cambodgia în partea de sud-est şi Malaezia în partea de sud. Este o ţară a contrastelor, de o varietate aproape infinită. Aici vă puteţi întâlni atât cu munţii înalti şi înceţoşaţi, cu râuri limpezi şi sinuoase, precum şi cu jungle impenetrabile, cu animale şi plante exotice, câmpurile de orez din Câmpia Centrală, plaje cu nisip fin şi insulele tropicale de pe coasta estică.

Thailanda este o ţară a orhideelor şi a safirelor albastre şi strălucitoare, unde vârfurile semeţe ale acoperişurilor templelor locale pâtrund adânc într-un cer nesfârşit şi senin, unde soarele mângâie cu razele lui pitorescul golf Siam pe toată durata anului. Aici este locul în care puteţi cunoaşte regatul ca din poveşti, vara eternă şi oceanul călduţ, unde puteţi uita de toate grijile voastre de peste an, pentru a vă afunda într-o vacanţă a trupului şi a sufletului.

În timpurile moderne, Thailanda a devenit una dintre cele mai dezvoltate ţări din această parte a Asiei, unde zgârie-norii şi luminile de neon ale reclamelor gigantice nu sunt umbrite şi nu umbresc bogata cultură naţională. Este ţara „oamenilor liberi”, aşa cum declară cu mândrie populaţia locală, o zonă a lumii cu o bucătărie excelentă şi femei extraordinar de frumoase prin exotismul lor. Nu există o altă ţară în lume care să concureze cu Thailanda din punct de vedere al numărului de sărbători şi evenimente de peste an. Festivităţi religioase nenumărate continuă pe toată durata anului iar dacă vacanţa voastră coincide cu desfăşurarea uneia dintre ele, veţi fi martorii unor spectacole fantastice, bucurie şi distracţie fără limite.

Templele sunt gazdele statuilor magice ale lui Buddha, pentru care thailandezii au înrădăcinat o cultura adâncă, de pioşenie şi respect. Mărturie a acestei credinţe profunde stau nenumăratele temple construite chiar şi în zonele nelocuite şi mai puţin practicabile ale ţării, precum şi adevăratele armate de calugări. Thailanda prezintă o bogăţie arhitectonică, culturală sau culinară deosebită şi tradiţii ce se întâlnesc doar aici. O dată ajunşi în Thailanda, vă puteţi bucura de fermele de crocodili, grădinile de orhidee sau puteţi asista la spectacole grandioase şi interesante, desfăşurate în jurul animalelor mult iubite de locuitori, elefanţii.

Este, de asemenea, unul dintre cele mai faimoase destinaţii turistice ale lumii în materie de scuba diving şi snorkelling, regatul fiind udat de apele Golfului Thailanda şi ale Mării Chinei de Sud înspre est şi de Marea Andaman – parte a Oceanului Indian – la vest. Majoritatea centrelor de scufundări sunt găsite în jurul resorturilor din Pattaya (în Golful Thailandei) şi Phuket (în Marea Andaman). Cea mai bună perioadă pentru scufundări în Marea Andaman este între noiembrie şi mai.

Turiştii dornici de aventură sunt sfătuiţi să apeleze la câteva dintre tururile specializate, organizate de agenţiile de turism de acolo, pentru a profita la maxim de natura magnifică, oraşele contrastante, tradiţiile şi cultura thailandezilor. Dacă sunteţi pentru prima data în Thailanda veţi fi uimiţi de varietatea şi – în mod neobişnuit dar şi foarte important – de calitatea şi preţurile foarte mici ale produselor turistice de aici, răspândite pe toată suprafaţa micului stat asiatic.

Este foarte important doar să ştiţi pentru ce sunteţi acolo şi ce aveţi chef să faceţi. Apoi, dacă vreţi să achiziţionaţi câteva dintre aceste produse, fie că este vorba de îmbrăcăminte, mâncare sau pur şi simplu suveniruri, thailandezii sunt maleabili şi puteţi negocia chiar şi în magazinele publice. O vacanţă în Thailanda nu poate fi completă fără celebrele masaje thailandeze, una dintre cele mai mari tentaţii ale capitalei Bangkok, care vă poate oferi bucuria de a simţi miraculoasele efecte ale adevăratelor tehnici milenare de masaj. Aici, masajul este ridicat la nivel de artă, oferindu-vă posibilitatea să traiţi momente şi sentimente de neuitat.

Cei care doresc pur şi simplu să se odihnească, pot apela la unul din numeroasele resorturi frumoase, confortabile şi luxoase ale ţării, fiecare dintre ele unic în felul său şi în totală armonie cu decorul natural minunat. Thailanda pare croită special pentru a servi ca destinaţie turistică. Vegetaţia tropicală luxuriantă, apele calde ale mărilor, hotelurile luxoase, plajele nesfârşite cu nisip alb şi fin, toate la un loc nu vă vor lăsa insensibili şi indiferenţi la vederea acestei ţări fabuloase şi vor face din vacanţa voastră una cu adevarat incredibilă.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...