Ghid turistic Vienne

Futuroscopul din Poitiers, Vienne Futuroscopul din Poitiers, Vienne

Cu o abație faimoasă precum cea de la Saint Savin sur Gartempe, un oraș istoric ca Poitiers, un sat atât de pitoresc precum Angles sur l’Anglin și sute de alte atracții de explorat, departamentul Vienne se poate înscrie și între cele mai moderne ale Franței – Futuroscope, parcul tematic din Chasseneuil du Poitou, între Poitiers și Châtellerault, este unul din cele mai vizitate din țară.

Majoritatea turiștilor preferă ca prim stop orașul Poitiers, cel mai mare centru urban al departamentului și capitala regiunii Poitou Charentes. Prezintă un centru medieval atractiv, cu multe monumente de interes istoric. Dacă tot vă aflați în această zonă, vă sugerăm sa faceți o vizită la abația din Nouaillé Maupertuis, în sud-estul capitalei regionale. Tot spre est, puteți faceți un mic ocol pentru a vedea satul pitoresc Morthermer, biserica și fortăreața de aici, dar și Chauvigny, înainte de a continua, mai departe, spre răsărit, pentru a admira impresionanta abație Saint Savin, de pe lista UNESCO.

O altă atracție este micuța localitate Angles sur l’Anglin, la nord de Saint Savin, cu bizarele sculpturi preistorice în piatră de la Stânca Vrăjitoarelor, în imediata apropiere. Satul La Roche Posay, puțin la nord de Angles sur l’Anglin, este renumit pentru apele cu proprietăți curative și are un centru medieval plăcut, ce include un donjon din secolul al XI-lea, de fapt, tot ce a supraviețuit castelului medieval ce se ridica odinioară aici.

Nordul Vienne

La nord-est de Poitiers, Châtellerault, supranumit „orașul lui Descartes”, cuprinde atracții precum biserica Saint Jacques și un pod din secolul al XVII-lea. În apropiere, la Naintré, puteți vedea ruinele unui vechi teatru roman. În partea de nord-vest a Vienne, puteți începe cu Loudun, o localitate încântătoare cu un vechi centru istoric și un turn, pentru a continua cu Moncontour și istoria sa fascinantă, urmat de Château d’Oiron.

Între localitățile notabile din această zonă, atât Curçay sur Dive, cât și Ranton, se mândresc cu fortărețe medievale interesante, iar Mirabeau, ceva mai la sud, înspre Poitiers, poate fi și ea o destinație plăcută.

Sudul Vienne

Aria din Vienne de la sud-vest de Poitiers cuprinde câteva localități pitorești, pe care le puteți descoperi pe măsură ce explorați zona – în mod obișnuit pentru această regiune, ele sunt mici și ușor de parcurs, fiecare prezentând, totuși, propriile caracteristici. Între cele mai populare se numără Vivonne, cu biserica din secolul al XIII-lea dedicată Saint Georges, Lusignan, Ligugé și Jazeneuil, cu o biserică în stil romanic, pe malul râului.

Mai puteți vizita situl galico-romanic din Sanxay la sud-vestul Poitiers, găsit pe lista monumentelor naționale franceze, cuprinzând ruinele unui teatru și a unor băi romane. Sanxay în sine poate fi o localitate medievală interesantă. Montmorillon este o destinație populară în sud-estul departamentului Vienne, cunoscut în special în rândul iubitorilor de carte. Ceva mai la sud, Civray oferă câteva clădiri medievale, printre care biserica romanică Saint Nicolas, iar Charroux rămășițele impresionante ale abației Saint Sauveur.

Parcuri tematice, distracție și natură

Vienne se promovează ca o destinație a parcurilor de amuzament, grădinilor zoologice și a distracției în aer liber și, laolaltă cu binecunoscutul Futuroscope, există și alte parcuri tematice mai mici, cu o serie întreagă de activități croite pentru familii.

Natura – animale și grădini

Vienna poate fi o opțiune minunată pentru iubitorii de animale – călătoriți din Insula Șerpilor (La Trimouille) spre Valea Maimuțelor (Romagne) trecând prin planeta crocodililor din Futuroscope și vulturii din Chauvigny. Iubitorii grădinilor vor dori să viziteze suprafețele vaste din Magné în estul Vienna, unde pot descoperi o gama extraordinară de plante, cultivate pe locul în care, în trecut, se găsea o proprietate agricolă.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...