Ghid turistic Anguilla

Yacht în Anguilla Yacht în Anguilla

Anguilla este una din insulele Leeward şi un teritoriu dependent de Marea Britanie. Potrivit tradiţiei, numele acestei mici insule a fost dat de către Cristofor Columb în 1493 pentru că distanţa parcursă de acesta în jurul ei avea formă de ţipar. Este posibil totuşi ca numele să fi fost dat de către navigatorul francez Pierre Loudonniere, din francezul „anguille”.

Anguilla este cea mai nordică dintre insulele Leeward, din Antilele Mici, în partea de est a Mării Caraibilor. Între insulele învecinate, putem include Scrub, Dog, insulele Sombrero şi Prickly Pear Cays. Anguilla se găseşte la 8 km nord de Saint Martin şi la 97 km nord – vest de Saint Kitts. Suprafaţa totală ocupată este de 91 kmp, lungimea este de 26 km şi dimensiunea celei mai late porţiuni este de 6 km, la Crocus Hill. Cel mai mare oraş, aflat în centrul insulei, este The Valley.

Relativ plată, insula Anguilla nu are nicio apă curgătoare dar dispune de câteva lacuri sărate, folosite în producţia comercială de sare. Climatul este unul însorit şi uscat pe tot parcursul anului, cu o temperatură medie de 27 grade Celsius. Anguilla se găseşte într-o zonă cunoscută pentru uragane, ce apar în perioada iulie – octombrie.

Iniţial populată de Caribii sosiţi din nordul continentului sud – american, Anguilla este colonizată mai târziu de britanici, în jurul anilor 1600. Astăzi populaţia majoritară este de origini africane. Minoritatea caucaziană este în mare parte britanică. În iulie 2011, populaţia estimată era de 15.000 locuitori.

Condiţiile de viaţă aici sunt în general bune iar dezvoltarea urbană a fost îmbunătăţită semnificativ în anii 1960, când au fost construite clădirile publice necesare, drumurile şi sistemele de aprovizionare cu apă. În comparaţie cu alte insule similare, planificarea urbană este decentă. În afară de câteva resorturi turistice exclusiviste, clădirile de locuinţe din Anguilla sunt în general simple, dar destul de largi şi încăpătoare ca şi structură. Majoritatea materialelor de construcţie trebuie să le fie expediate cu vaporul şi localizarea insulei în zona uraganelor frecvente necesită tehnici arhitectonice speciale. Climatul însorit şi blând permite activităţi în aer liber pe tot parcursul anului. Clădirile au în mod frecvent balcoane sau terase, pentru a profita din plin de lumina soarelui. Puţin mai mult de jumătate din drumurile din Anguilla sunt pavate. Aici găsim două porturi şi un aeroport.

Dacă doriţi o vacanţă liniştită şi o evadare din viaţa de zi cu zi, într-o destinaţie mai retrasă dar exclusivistă, Anguilla este locul ideal. Celebrităţile năvălesc aici pentru a profita de tradiţia locală de păstrare a intimităţii, staţiunile de lux şi selecţia de peste 70 de restaurante. Scufundările în preajma recifelor şi a epavelor sunt activităţile de divertisment cele mai populare dar, în timpul nopţii, este foarte probabil să petreceţi prin dans, într-unul din cluburi, până în zori.

Sincer, oamenii nu sosesc în Anguilla pentru obiectivele turistice. Plajele, resorturile şi restaurantele sunt atracţiile reale ale locului. Acestea fiind spuse, cu siguranţă că o să doriţi să vizitaţi istoricul district Olde Valley, aflat în capitala The Valley, să vă opriţi la The Heritage Collection, cel mai bun muzeu de pe insulă, să vă luaţi binoclurile şi să priviţi păsările din zona lacurilor de sare, să mergeţi în larg pentru o partidă de pescuit sau să vă scufundaţi printre epave între recifele de corali.

Micuţa Anguilla are 33 de plaje, toate gratis şi deschise publicului larg. Coasta din partea de nord, cu deschidere la Oceanul Atlantic, are cele mai mari valuri şi cele mai multe plaje izolate. Locaţiile populare, precum Sandy Ground, Shoal Bay, Rendezvous Bay şi Meads Bay dispun de restaurante şi baruri situate pe malul mării, precum şi staţiuni care oferă un nisip alb ca laptele, zone propice pentru practicarea surfingului. Retrasul Little Bay poate fi accesat doar cu barca. Sandru Island şi Scilly Cay sunt insule micuţe cu baruri pe plajă şi servicii gratuite de transport dinspre insule principală.

Resorturile turistice de lux, dotate adesea cu restaurante de clasă mondială, par să fie regula în Anguilla. Atenţia vi se poate încrepta către Cap Juluca, o fantezie maură transbordată pe pe ţărmul Mării Caraibilor, Mallihuana, cu al său spa incredigil şi restaurantul său gourmet franţuzesc. Hotelul CuisinArt este cunoscut pentru programele sale wellness. Totuşi, Anguilla dispune şi de alte hoteluri, pensiuni sau vile mai ieftine, chiar şi în locaţii atât de populare precum Sandy Ground.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...