Ghid turistic Asti

Piața principală și primăria din Asti Piața principală și primăria din Asti

Situat la poalele muntilor Alpi, raspandit de-a lungul colinelor Monferrato descoperim orasul Asti, la mijlocul cursului raului Tanaro. Asti a fost un centru important al regiunii Piemont inca din perioada romana. A supravietuit in urma numeroaselor batalii si revolte ce au mistuit zona. Astazi, economia orasului este bazata pe agricultura, prin productia de vin, fructe, legume si carne, insa Asti dispune si de o puternica industrie a textilelor si a ingineriei tehnologice. Personaje faimoase nascute aici sunt poetul Vittorio Alfieri si scriitorul Isacco Artom.

Pe vremuri o municipalitati romana, a fost ocupat pe rand de ostrogoti, lombarzi si franci, condus in cele din urma de episcopi. A fost ars din temelii de Frederic I Barbarossa si a fost asociat cu familiile Savoia, Anjou si Visconti. In 1575 Emmanuele Filberto a fost declarat ultimul suzeran si zona a fost preluata de Savoia.

In fiecare toamna este organizat Palio di Asti, o cursa de cai cu origini medievale, in a treia zi de duminica din fiecare septembrie. O me de oameni se imbraca precum stramosii lor medievali, dupa care urmeaza o cursa de cai in jurul arenei Campo del Paoli. Dupa cursa, noaptea este petrecuta cu mancare si bautura.

Una dintre cele mai iubite biserici ale orasului, Chiesa di San Secondo, este situata intr-o piata superba. Este deschisa doar in timpul ceremoniilor religioase, dar va puteti bucura de exteriorul bisericii de pe una din bancile amenajate in piata. Sambata dimineata, exista un targ cu vanzare, moment in care puteti cumpara de la vanzatorii locali branza, salam si ierburi aromatice. Un alt edificiu religios deschis, se pare, doar in timpul slujbelor, este catedrala Santa Maria Assunta, o cladire monolitica cu turnuri inalte si o frumoasa fatada din caramida rosie. A fost construita intre 1309 si 1354 si remodelata de cateva ori de-a lungul secolelor urmatoare.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...