Ghid turistic Casale Monferrato

Domul, cea mai veche clădire din Casale Monferrato (sec. XII) Domul, cea mai veche clădire din Casale Monferrato (sec. XII)

Casale Monferrato este situat in partea de nord-vest a Italiei, la aproximativ 80 de kilometri de Torino. Pozitia sa pe malurile sudice ale fluviului Pad si in vecinatatea colinelor Monferrato ii confera o importanta aparte in productia de vinuri. Centrul orasului este o atractie interesanta pentru turisti, relevand curti nobiliare antice si cateva ramasite ale trecutului indepartat. Casale  este cunoscut pentru activitatea sa comerciala si industriala. A reusit sa conserve multe din traditiile trecutului, laolalta cu o sectiune larga a zidurilor defensive ce inconjurau orasul. In timpul lunilor de primavara, orasul este gazda unui numar mare de expozitii si targuri.

Vreme de doua sute de ani, Casala Monferrato a fost capitala Marchizatului Monferrato si a ramas independent pana cand a trecut sub conducerea lui Victor Amadeus al II-lea de Savoia. Numele de Casale pare sa fi originat din limba veche, celto-galica, numele initial al localitatii, atunci cand a fost cucerita de catre romani. Originile sale par sa convearga din vremea celtilor si galilor lui Vardacate. Ramasitele arheologice descoperite in zona stau marturie ocupatiei romane a tinutului. In secolul al X-lea, Monferrato Casale devine o comuna libera. Centrul istoric pastreaza acelasi aspect baroc, familiar marilor familii de bogati ai regiunii, familiile nobile din secolul al XVIII-lea.

Timp de 11 zile, in fiecare luna martie, Piazza de Castello se aglomereaza de vizitatori. Este timpul ca toata lumea sa se bucure de muzica, sa admire produsele artizanale, munca localnicilor si sa guste din delicioasele produse culinare traditionale. In afara de evenimentele anuale, un magnet pentru turisti poate sa reprezinte vechea sinagoga, construita acum peste 400 de ani. Pentru a o accesa, din piata centrala trebuie sa urmati Via Roma si sa tineti in dreapta. Este pe o mica strada pe partea dreapta. Sinagoga a jucat un rol important pentru comunitatea evreiasca din Casale Monferrato.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...