Ghid turistic Aube

Biserica Sfinții Petru și Pavel din Villenauxe-la-Grande, Aube Biserica Sfinții Petru și Pavel din Villenauxe-la-Grande, Aube

Aube este un departament situat in nord-estul Frantei, parte a regiunii franceze Champagne-Ardenne. Principalul oras din zona, Troyes, are un centru istoric frumos, iar regiunea este faimoasa pentru vitraliile care pot fi vazute aici. Padurile si lacurile vor bucura iubitorii naturii, pe cand amatorii de sport se pot delecta cu o multime de activitati: canotaj, ATV, chiar si un centru de sarituri cu parasuta.

Troyes

Troyes este un oras intesat cu stradute inguste si pietruite, case construite pe jumatate din lemn, biserici vechi si muzee. Oficiile turistice locale organizeaza regulat plimbari pentru a explora regiunea, acoperind distante si tematici diferite. Orasul gazduieste, de asemeni, un muzeu de arta moderna, un muzeu intr-o cladire care a apartinut unei farmacii din secolul al XVIII-lea si chiar un muzeu de desene animate. Intregul departament Aube prezinta 9000 de metri patrati de vitralii, dintre care, 1500 metri patrati ii puteti vedea in decorurile catedralelor St Paul si St Pierre.

Minunata sticlarie

Aube este centrul mai multor fabrici de sticla si cristale, prima fiind construita de catre un mester in sticla venetian care s-a stabilit in regiune. Azi puteti vizita atelierul lui Simon Marq, care duce meseria de sticlar la a douasprezecea generatie in familia sa. Atelierul se afla in Villenauxe, localitate faimoasa nu doar pentru sticla fabricata aici, dar si pentru vitraliile spectaculoare, prezentate in bisericile zonei. In orasul Bayel se gaseste o fabrica de cristal, care face sticlele pentru majoritatea producatorilor de sampanie.

Castele si biserici

Exista numeroase cladiri istorice si biserici vechi pe toata suprafata departamentului Aube. Putem scoate in evidenta Chateau de la Motte Tilly, datand din secolul al XVIII-lea. Cladirea este deschisa pentru vizitatori in cursul saptamanii doar miercurea si duminica, insa, gradinile sale pot fi vizitate in fiecare zi. Periodic, aici sunt organizate evenimente muzicale si piese de teatru, in special in lunile de vara. Mare parte din cladirile Chateau de Droupt Saint Basle dateaza din secolul al XVI-lea si adaposteste o colectie de arta medievala, pastrata in timp. Regiunea cuprinde, de asemeni, un numar mare de biserici de lemn, un exemplu elocvent fiind cea din satele Lentilles sau Mathaux. Toate prezinta faimoasele vitralii, sculpturi si opere de arta, in ciuda simplitatii lor arhitectonice.

Viata rurala

Parcul natural din padurea Orient ofera trasee pentru drumetii si biciclisti pentru cei care prefera activitatile in aer liber in locul istoriei si culturii. Lacurile adapostesc in habitatul lor natural multe specii de pasari migratoare printre care vulturul cu coada alba. Puteti naviga pe raurile din zona daca inchiriati un caiac, in timp ce centrul ecvestru al parcului ofera plimbari in natura pe saua unui cal sau in cotiga. Si, daca doriti superlativul in materie de senzatii tari sau privelisti de la inaltime, puteti incerca un salt cu parasuta de la centrul din Brienne le Chateau.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...