Ghid turistic Ardennes

Fortificații în Rocroi, Ardennes Fortificații în Rocroi, Ardennes

Ardennes este un departament francez situat in partea de nord a tarii, care se intinde de-a lungul granitei cu Belgia si Luxemburg. Din cauza pozitiei sale, la granita dintre tari, teritoriul si-a schimbat apartenenta statala de mai multe ori de-a lungul istoriei. Aceasta se reflecta in numele germanice ale localitatilor sau in arta culinara locala. Ardennes este o zona montana si forestiera slab populata, marea majoritate a locuitorilor traind in orase mici sau la sate. Cel mai important oras al departamentului este Charelville-Mezieres, cu 50.000 locuitori.

Charelville-Mezieres

Orasul Charelville-Mezieres merita vizitat pentru cladirile sale istorice, precum catedrala in stil romanic Saint Remi sau arcadele din Place Ducale. Este locul de bastina a poetului Arthur Rimbaud. Exista un muzeu dedicat vietii sale in vechea moara de apa, Le Vieux Moulin si mormantul marelui scriitor se gaseste in cimitirul orasului. Charelville-Mezieres organizeaza o data la trei ani un festival international de teatru de papusi, cu artisti veniti din toata lumea pentru a performa si concura aici. In fiecare vara, un mic festival de marionete se tine in Muzeul de Marionete, aflat in incinta Institutului National de Teatru de Papusi din oras (Institut International de la Marionette). De asemenea, in fiecare luna decembrie, in centrul orasului se amenajeaza un targ de Craciun.

Zona rurala

Plimbarile pe jos sau pe bicicleta sunt preocuparile turistice principale pe drumurile si padurile din Ardennes. Lacurile Vielles, Forges si Baron sunt cunoscute de catre canotori iar pescarii se pot bucura de malurile saului Semoy. Daca doriti sa calatoriti pe apa, exista croaziere pe raul Meuse sau puteti inchiria o ambarcatiune chiar si pentru un weekend. Roc la Tour este o atractie turistica majora pentru iubitorii de catarari pe stanca, suisul de nivel usor oferind imagini superbe ale vailor de mai jos. Multe firme locale inchiriaza biciclete pentru amatori, pentru una sau mai multe zile.

Cladiri istorice

Cetatea din Sedan a fost construita in secolul XV intr-un punct strategic de trece a raului Meuse. Din vechea fortaretea a ramas doar castelul. Este disponibil un tur insotit de un ghid turistic pentru a vizita facilitatea. Multe dintre fortificatiile construite de catre Henric al II-lea in secolul al XVI-lea, din orasul Rocroi pot fi vizitate si in zilele noastre, intrarea fiind gratuita. Imediat ce ati intrat in oras si ati trecut de zidurile acestuia, exista chiar si un muzeu dedicat Bataliei de la Roicroi.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...