Ghid turistic Champagne Ardenne

Podgoriile regiunii șampaniei Podgoriile regiunii șampaniei

Champagne Ardenne este o regiune in partea de nord a Frantei, la granita cu Belgia, care consista in patru departamente: Aube, Haute-Marne, Marne si Ardennes. Asa cum sugereaza numele, regiunea este casa industriei de sampanie si exista multe crame unde puteti degusta gustul produselor podgoriilor zonei. Regiunea ofera, de asemeni, si multe activitati in aer liber si este intesata de orase si cladiri istorice.

Cultura sampaniei

Orasul Epernay este centrul industriei sampaniei, desi, in toata regiunea exista si alte podgorii mai mici sau castele, unde este produsa bautura. Multi agenti turistici ofera tururi organizate pentru a va explica procesul fabricatiei sau a o degusta, chiar si cumpara, daca bugetul va permite. In orasul Epernay, puteti face o plimbare pe Avenue de Champagne, numit asa dupa numeroasele magazine Moet et Chandon, Mercier sau De Castellane prezente in zona. In mediul rural exista producatori mai mici si este mai probabil sa vi se ofere un tur aprofundat chiar daca acesta trebuie rezervat din timp.

Locuri istorice

In Champagne-Ardenne exista un numar important de orase medievale, precum Troyes, cu cladirile construite pe jumatate din lemn si vitraliile sale faimoase, Langres, unde se pot explora ruinele fortificatiilor orasului, Reims, loc de incoronare a regilor Frantei pe parcursul istoriei. Castelele din regiune variaza, de la casele rurale datand din secolul al XVIII-lea pana la fortificatiile antice. Scriitorul Voltaire ne povestestea despre vizita sa la castelul Cirey-sur-Blaise, pe cand cetataea in forma de stea de la Rocroi, datand din secolul al XVI-lea se poate inca vedea si in ziua de astazi. Catedrala din Reims a fost construita in secolul al XIII-lea, pe locul unei biserici mai vechi, distrusa intr-un incendiu. Cladirea este gotica, cu vitralii datand din timpuri antice si pana in secolul XX.

Explorari in aer liber

Cei care prefera activitatile in aer liber pot explora cei peste 5000 km de trasee turistice si poteci, in special in zona padurii Foret Orient. Sunt, de asemeni, si trasee pentru ciclisti sau locuri in care se poate calari chiar pentru o zi, pentru un ritm cat mai relaxant. In lacul din padure exista un centru de kite surfing unde cei care prefera senzatiile tari pot face schi nautic sau inchira o ambarcatiune de mare viteza. Sunt multe alte centre de profil in intreaga regiune, care ofera ATV-uri, alpinism, zboruri cu planorul, hang-gliding si chiar parasutism. Cei care calatoresc cu intreaga familie, se vor bucura, fara indoiala, de parcul tematic Nigoland, cu spectacolele live, si roata inalta de 50 de metri oferind o priveliste minunata a zonei rurale inconjuratoare.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...