Ghid turistic Haute Marne

Chateau Chaumont din Haute Marne Chateau Chaumont din Haute Marne

Haute Marne este un departament situat in regiunea Champagne-Ardenne, in nord-estul Frantei si este numit dupa raul Marne, care isi are izvorul in zona si care curge prin orasul medieval Langres. Exista si alte atractii istorice in Haute-Marne si un peisaj frumos, natural, daca preferati activitatile in aer liber in detrimentului muzeelor si castelelor. Orasul Chaumont este capitala departamentului si este cunoscut pentru viaductul de 600 de metri, construit in 1859 si este locul de semnare al unui tratat istoric important in 1814.

Orase istorice

Langres este un oras medieval inca inconjurat de fortificatii antice. Este posibil sa va plimbati de-a lungul zidurilor sale, dar exista si un tren care sa acopere ruta de 3,5 km, in jurul orasului. Orasul este, de asemeni, gazda unei catedrale din secolul al XIII-lea si a unui muzeu care prezinta istoria si arta locala. In Chaumont, principala atractie este viaductul si, daca sositi in oras cu trenul, o sa va bucurati de o intrare spectaculoasa pe langa constructia din secolul al XIX-lea. Biserica Colombey-les-Deux-Eglises este faimoasa datorita faptului ca aici a fost nascut si inmormantat marele conducator francez, generalul de Gaulle. Exista un muzeu dedicat vietii sale si este posibil sa faceti un tur insotiti de un ghid turistic. Joinville este gazda Chateau du Grand Jardin, cunoscut pentru parcurile si gradinile sale intinse. Orasul in sine este unul medieval, cu strazi serpuite de piatra si cladiri jumatate facute din lemn.

Bucurati-va de aer liber!

Der Chantecoq este un lac artificial situat la granita dintre Haute-Marne si departamentul vecin, Marne. Puteti inchira vaporase cu panze, caiacuri sau ambarcatiuni cu motor mai rapide pentru a-l explora sau puteti ramane pe mal si sa urmati traseele create special pentru plimbari in jurul acestuia. Puteti chiar si pescui pe lac sau va puteti bucura de una din numeroasele plaje populare din zona, in timpul verii. Dependentii de adrenalina pot face schi nautic sau windsurfing. Plateau de Langres ofera mai multe oportunitati pentru iubitorii de drumetii si panorame minunate ale intregii zone, din cel mai inalt punct al sau. Regiunea este sursa a trei rauri franceze: Marne, Aube si Meuse. Toate au carari marcate pe margini pentru cei care doresc doar sa se plimbe, se poate pescui sau se pot explora cu barca sau canoea.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...