Ghid turistic Barr

Primăria din Barr Primăria din Barr

Din motive dificil de inteles, localitatea Barr, situata la vest de drumul principal ce traverseaza Alsacia, este ignorata de turismul de masa. La fel de fermecator ca Obernai, este usor de vizitat pe durata a catorva ore, de-a lungul strazilor pietruite, chiar si in cea mai aglomerata perioada, la mijlocul lui iulie, cand se desfasoara festivalul viticol. Orasul are doar o atractie speciala, La Folie Marco, pe rue du Docteur Sultzer nr. 30, o casa neobisnuit de mare construita in secolul al XVIII-lea, situata in periferia dinspre Obernai, ce ofera cateva obiecte de mobilier traditional francez si alsacian.

Degustari regulate de vin se fac in gradina cramei, iar un festival de dans si waltz se desfasoara la sfarsitul lunii mai. Exista si un restaurant ce ofera specialitati culinare alsaciene, cu preturi decente. Cele mai interesante trasee turistice urbane incep in spatele Hotel de Ville si includ drumul ce duce spre Mont Ste Odile, o excursie ce acopera o distanta de 14 kilometri si dureaza 3-4 ore. Cea mai apropiata gara SNCF este in localitatea invecinata, Gertwiller, la 1 kilometru spre est. Cea mai frumoasa facilitate de cazare din Barr este, fara indoiala, superbul Hotel Le Manoir, situat la marginea orasului, cu incaperi spatioase si luminoase si o selectie savuroasa la micul dejun.

In mod similar, daca nu doriti sa stati la hotel, exista doua locuri de camping: Camping St Martin pe rue de l’Ill, langa biserica Catolica si locul de camping municipal, Ste Odile „Wepfermatt”, situat la 3 kilometri in afara orasului, pe rue de la Vallee nr. 136. St Piette, la 3 kilometri in sudul orasului Barr, dispune si el de un loc de camping – Beau Sejour. Pentru cea mai delicioasa tarte flambee, servita intr-un restaurant cu o atmosfera deosebita, incercati Les Caveau des Tanneurs, pe rue Neuve. Winstub S’Barrer Stubbel din place de l’Hotel de Ville serveste cateva specialitati locale la preturi rezonabile.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...