Ghid turistic Bruck an der Mur

Panoramă de pe Schlossberg Panoramă de pe Schlossberg

În ciuda importanței sale ca nod feroviar și rutier, Bruck an der Mur nu se ridică la nivelul așteptărilor turiștilor, dând puține semne ale statutului său de centru de afaceri și shopping din acest colț al Austriei. De la stația de tren din partea de sud a orașului, Bahnhofstrasse conduce în jos, spre poalele Schlossberg, unde o rețea de alei urcă spre rămășițele castelului Landskron și cel mai bun punct de observație al liniei cărămizii de acoperișuri din centru.

O plimbare de 5 minute pe jos de-a lungul Herzog-Ernst-Strasse vă aduce în piața principală din Bruck an der Mur, mărginită de un ansamblu de reședințe în nuanțe de galben-ocru, grupate în jurul unei fântâni din secolul al XVII-lea cu un acoperiș tipic perioadei, din fier forjat. Cea mai importantă caracteristică a pieței este însă structura de arcade înflorate a Kornmesserhaus din colțul de sud-est, o încercare mai puțin reușită de a imita goticul venețian, construită pentru negustorul de fier local Pankraz Jornmess la finalul secolului al XV-lea.

Din punct de vedere istoric, cea mai mare atracție din Bruck este Ruprechtskirche, o biserică grațioasă construită în stil romanic, cuibărită în mijlocul cimitirului la 15 minute de mers pe jos de piață. Mândria bisericii este fresca din secolul al XV-lea cu secvențe din „Judecata de Apoi”, ce ocupă bolta de deasupra altarului înalt.  Un festin de imagini aprinse, înfățișează un grup de credincioși ce se îndreaptă spre porțile Paradisului, în timp ce, în secțiunea din partea dreaptă păcătoșii sunt legați și mânați de demoni.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...