Ghid turistic Creuse

Panoramă Aubusson, Creuse Panoramă Aubusson, Creuse

Cea mai populară atracție din departamentul francez Creuse este Aubusson, cunoscut în întreaga lume pentru covoarele și tapiseriile sale, expuse în câteva muzee din oraș. Spre vestul departamentului descoperim localitatea La Souterraine, o altă atracție mai puțin cunoscută pe scena turismului fancez, la fel cum este Guéret, capitala departamentală. Aproape de Guéret, copiii se vor pierde bucuroși în Labyrinthe Géant de Guéret, o rețea gigantică de culoare ce acoperă mai mult de 2 hectare, una dintre cele mai mari de acest tip din lume. Puțin mai la est de aici, puteți încerca o vizită în Evaux les Bains, singura stațiune balneo din regiunea Limousin.

Nord-estul departamentului este compus din peisaje neobișnuite, formate de bolovanii din granit numiți Pierres Jaumatres din Toulx Sainte Croix, cuprinzând, de asemenea, castelul din secolul al XV-lea de la Boussac, o construcție bogat ornamentată, dintre cele mai impozante ale întregului Creuse. Tot nord-estul este marcat de urmele unui alt castel impresionant, ruinele Château de Crozant, dispuse pe un afloriment stâncos, deasupra localității cu același nume, pe un loc în care au existat evidențe ale activității umane încă din preistorie.

Sud-vestul Creuse este poarta de acces spre Parc Naturel Régional de Millevaches, unde puteți vizita cel mai mare lac al regiunii Limousin – Lacul Vassivière, decorul numeroaselor activități de agrement. Un obiectiv turistic popular aici este Cascade des Jarraux, în Saint Martin Château.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...