Ghid turistic Es Castell

Golful Son Granot din Es Castell Golful Son Granot din Es Castell

Localitatea Es Castell (Castel pe romaneste) este pozitionata in estul extrem al insulei Menorca, aproape de capitala insulei, orasul Mao, si este prima localitate de pe teritoriul Minorca scaldata in razele soarelui. Fosta garnizoana britanica, construita pentru a apara pozitia strategica a orasului Mao, a fost initial botezata Georgetown, dupa George al III-lea al Angliei. Ia ulterior multe alte nume si supranume, unele din ele inca folosite de catre localnici: Villa Carlos, Castello Sant Felip, s’Arrabal de Sant Felip, La Nova Rabal, Villa Real San Carlos, onorand diversitatea conducatorilor politici ai insulei. Arhitectura localitatii Es Castell, urmand o linie coloniala britanica, inca mai pastreaza formele militare, patratoase si robuste, dar comunitatea a inflorit o data cu trecerea anilor, acum respirand aroma de vacanta prin toti porii sai.

Statutul de cea mai mica municipalitate a insulei Menorca, nu inseamna ca este mai putin fermecatoare. Cele mai importante cladiri se pot vedea in jurul pietei centrale, fosta locatie de desfasurare a paradelor militare. Micutul port Cales Fonts are trasaturi tipice mediteraneene si poate deveni aglomerat in serile sezonului de vara. Acostate de-a lungul portului, gasim mici ambarcatiuni ale caror misiune este sa transporte pasagerii doritori de excursii in celelalte porturi importante ale insulei. Nu ratati intalnirea cu traditionalele ambarcatiuni pescaresti numite Llauts.

Pentru a va bucura pe deplin de serile si apusurile de soare din Es Castell, alegeti unul din restaurantele sau barurile din zona docului. Cea mai buna perioada pentru a vizita paradisul gasit in Es Castell este vara, cand in fiecare seara, are loc o piata de vechituri. La sfarsitul lunii iulie, micuta municipalitate organizeaza festivitatile traditionale dedicate patronului spiritual al localitatii Es Castell, San Jaime (Sfantul Iacob, pe romaneste). In timpul acestor festivitati, totul se concentreaza in jurul cailor. Calarestii sau „caixes” imbracati in alb si negru dau savoare spectacolului, ridicand picioarele din fata ale cailor in fata unei audiente numeroase. De asemenea, in fiecare seara va puteti bucura de concerte muzicale, apoi de explozia de artificii, concursurile de calarie si traditionalele Jaleos in piata principala a Es Castell.

Alt loc care merita vizitat cu prisosinta este micutul golf Sant Esteve, la sud de portul principal al orasului Mahon. Zona pitoreasca din jurul golfului nu a fost intotdeauna la fel de linistita cum este acum. Pentru o perioada indelungata, a reprezentat un punct strategic defensiv pentru Puerto de Mao si a constat in trei fortarete separate, ale caror roluri erau sa se apere una pe cealalta si impreuna sa protejeze capitala insulei: Castillo de San Felipe in nord, Fort Marlborough in sud si Torre de Stuart (Torre d’en Penjat sau Torre del Ahorcado). O vizita la Museo Militar de Menorca din Es Castell, edificiu construit in cadrul unor baraci militare din jurul pietei Concourse, va ilustra perfect istoria plina de evenimente a insulei.

Datorita pozitiei geografice fabuloase, Es Castell dispune de un peisaj minunat si de cateva frumoase porturi naturale. Turistii se pot bucura de trasele concepute special pentru biciclisti sau de rutele marcate pentru plimbari indelungate pe jos. Es Castell are o multitudine de lucruri de oferit pentru vizitatorii sai, magazinele, restaurantele si viata de noapte vibranta, impreuna cu oamenii de aici cu traditiile lor, facand din acesta un loc de vacanta excelent din Insulele Baleare.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...