Ghid turistic Fontainebleau

Castelul Fontainebleau Castelul Fontainebleau

De la Gare de Lyon din Paris, calatoria spre Fontainebleau dureaza 50 de minute. Faimosul castelul, pentru care Fontainebleu este trecut pe harta turistica a Frantei, poate fi accesat prin intermediul autobuzelor #A si #B din statia Fontainebleau-Avon, in urma unei excursii de aproximativ 15 minute.

Castelul isi datoreaza existenta pozitiei sale geografice superbe, in mijlocul unei paduri, o baza de plecare excelenta pentru vanatorile regale. O loja a fost construita aici nu mai tarziu de secolul al XII-lea, insa transformarea in castelul splendid de astazi nu a inceput pana in secolul al XVI-lea, la initiativa lui Francois I, ce a adus o intreaga colonie de artisti francezi pentru a-l asista, din care cei mai importanti sunt Rosso il Fiorentino si Niccolo dell Abate. Ei au fost responsabili si de renumita Galerie Francois 1er, cu o influenta capitala asupra dezvoltarii artei si designului aristocratic – Salle de Bal, Salon Louis CIII si Salle du Conseil, cu decoratiunile sale din secolul al XVIII-lea. 

Palatul s-a bucurat de favorurile casei regale pana in secolul al XIX-lea; Napoleon a cheltuit pentru extinderea acestuia sume colosale de bani, la fel cum a facut si Louis-Philippe. Puteti apela cu incredere la unul din cele cateva tururi disponibile (costa 3 euro / persoana fiecare), insa cel mai interesant este cel ce va conduce prin Petits Appartements, ajustate pentru Napoleon si prima sa imparateasa, Josephine si pastrand decorul initial. De un interes mai aparte se bucura muzeul chinezesc, creat pentru Eugenie, sotia lui Napoleon al III-lea si Musee Napoleon 1er, ce atrage in principal nostalgici ai vremurilor primului imperiu.

Gradinile sunt la fel de atragatoare, insa daca doriti sa evadati in imprejurimile salbatice, padurea de langa Fontainebleau este intesata de alei, toate prezente pe harta Michelin (Environs de Paris).

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...