Ghid turistic Rueil Malmaison

Primăria și trenulețul turistic din Rueil Malmaison Primăria și trenulețul turistic din Rueil Malmaison

Initial, Rueil Malmaison a fost denumit simplu: Rueil. In 1928 insa, numele oficial al comunei de atunci s-a schimbat, pentru a arata asocierea cu cea mai importanta atractie turistica a orasului, castelul Malmaison din apropiere, gazda primei sotii a lui Napoleon, Josephine de Beauharnais.

Castelul Malmaison, situat pe domeniile superbe ale Bois-Preau, la aproximativ 15 kilometri in vestul Parisului, este un loc relativ mic dar placut pentru o vizita. A fost gazda Josephinei si intre 1800 si 1804 l-a avut ca locatar si pe imparat. Potrivit secretarei acestuia „era singurul loc din afara campului de batalie in care se simtea in largul lui”. Dupa divort, Josephine a continuat sa locuiasca aici, punand bazele unei superbe gradini cu trandafiri si primind ocazional vizitele imparatului, pana la moartea sa, in 1814. 

Turul castelului Malmaison trece prin apartamentele private si oficiale, cateva dintre ele avand inca mobila initiala, originala, precum si obiecte de imbracaminte ce au apartinut imparatesei, servicii de portelan, sticle si alte cateva proprietati. Exista si alte vestigii cuprinse in Muzeum Bois Preau din apropiere. Pentru a ajunge la Rueil Malmaison, luati metroul spre Grande Arche de la Defense, apoi autobuzul #258 spre castel. In mod similar, daca vreti sa faceti o plimbare mai lunga, luati RER pana in Rueil Malmaison si urmati traseul GR11 pentru aproximativ 2 kilometri de la Pont de Chatou de-a lungul malurilor Senei spre parcul castelului.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...