Ghid turistic Franche Comté

Citadela din Besancon Citadela din Besancon

Regiunea din Franta cunoscuta sun numele de Franche Comté se gaseste in estul tarii si a fost demult parte a Regatului Burgundiei. Regiunea este cunoscuta acum pentru practicarea sporturilor de iarna in Muntii Jura si este, de asemeni, patria multor lacuri, chei si cascade. Cei care se bucura de activitatile in aer liber si sporturi extreme vor descoperi aici o multime de lucruri care sa ii faca sa se intoarca in fiecare an. In afara de asta, orasele Besancon si Montbeliard sunt un magnet pentru turistii amatori de cultura si istorie, cele doua orase fiind intesate de cladiri vechi si biserici.

Sporturi de iarna

Muntii Jura dispun de peste 3000 km de partii de schi. Desi nu sunt la fel de inalti si impunatori ca si vecinii lor, Alpii, Muntii Jura gazduiesc destule resorturi turistice de iarna, in care se poate practica chiar si schiul nordic. In afara de facilitatile pentru practicarea sporturilior de iarna, orasul Montbeliard se transforma intr-un adevarat spectacol de lumini in timpul sarbatorilor de iarna, cu ale sale ornamente generoase si un targ anual de Craciun. In lunile toamnei, orasele din regiune organizeaza un festival de muzica celtica si de arta, care aduna participanti din intreaga lume. 4000 de vizitatori au participat la acest festival in anul 2010.

Sporturi de vara

Exista mai multe feluri de a explora verdele incantator al regiunii Franche-Comte in timpul verii. Incercati unul din numeroasele trasee montane prin paduri sau inchiriati o bicicleta pentru a parcurge drumurile inconjuratoare. Daca preferati o viata mai lenta si linistita, puteti rezerva o trasura pentru a calatorii prin podgoriile din Jura. Lacul Chalain este deosebit de popular pentru iubitorii sporturilor pe apa si puteti inchiria orice, de la iahturi la hidrobiciclete. Canotorii se pot bucura de ape cu nivele diferite de dificultate in toata regiunea, de la repezisuri involburate la calatorii blande in aval. Periodic, pe torentii din Goumois, pe raul Doubs, se organizeaza competitii de canotaj.

Orase istorice

Vechiul oras Besancon dateaza din secolul al XVI-lea si este tipic acelor vremuri, cu strazi inguste, pietruite si cladiri cu fatade din lemn. Orasul este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai verzi orase din Franta, cu multe parcuri, gradini si fantani. In regiune exista, de asemenea, o industrie infloritoare de sticla, cu multi artizani care-si ofera serviciile turistilor. Castelul care domina orasul Montbeliard este doar una din cladirile somptuoase ale regiunii Franche-Comte, alaturi de casele traditionale, pictate in culori vii, de la lavanda la roz. Daca aveti copii cu dumneavoastra, vor iubi muzeul interactiv de stiinte, in timp ce baietii mai mari sau mai mici, vor savura Muzeul Peugeot din apropiere.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...