Ghid turistic Montbéliard

Dată: 07 Mar 2014
Autor: 

La 16 kilomtri sud de Belfort, Montbeliard a inflorit datorita fabricii Peugeot situata in suburbia din partea de sud a orasului, Audincourt, a doua fabrica de automobile din Europa. Totusi, Montbeliard dispune si de cateva alte atractii surprinzatoare. Orasul a facut parte din Franta doar din 1793, astfel ca arhitectura acestuia are un puternic caracter german. Impozatul Chateau des Ducs de Wurtemburg, construit intre secolele XV si XVI, a fost restaurat pentru a gazduit cateva expozitii, precum si o colectie a faimosului zoolog francez Georges Cuvier, nascut in Montbeliard si al carui nume se leaga de cercetarile lui Darwin. Tot aici sunt expuse si cateva obiecte descoperite in apropiere, in ruinele uriasului teatru roman din Mandeure.

Casele vechi din preajma castelului au fost repictata in culorile originale. Remarcati scarile circulare, intotdeauna asezate in parte de spate a cladirii - aceasta curiozitate arhitecturala s-a nascut din incercarea unora de a evita plata unor taxe. Piata acoperita Bourg des Galles a fost construita in secolul al XVI-lea, fiind o alta cladire germana rafinata. O piata de Craciun in aer liber, Lumieres de Noel, se desfasoara anual in jurul bisericii St Martin, in vecinatatea careia mai putem gasi si labirintul de 3 kilometri din Parc du Pres la Rose.

Oficiul turistic se afla pe rue Henri Mouhot nr. 1. Pentru cazare cel mai bine ar fi sa va orientati spre Belfort, insa daca doriti sa ramaneti in Montbeliard, puteti incerca Hotel de la Balanca, de pe rue de Belfort, in zona orasului vechi, ce dispune si de un restaurant cu meniuri intre 15 si 25 de euro. Tot in orasul vechi se gasesc si un numar de cafenele: Cafe de la paix, de pe rue des Fabres, langa Les Halles, este un loc potrivit pentru relaxare. Atat Belfort, cat si Montbeliard, organizeaza cateva festivaluri de muzica si arta, in fiecare an. Pentru detalii despre acestea, procurati-va revista gratuita Atmosphere sau Montbeliard Magazine, disponibile la oficiul turistic.