Ghid turistic Montbéliard

Château de Montbéliard Château de Montbéliard

La 16 kilomtri sud de BelfortMontbeliard a inflorit datorita fabricii Peugeot situata in suburbia din partea de sud a orasului, Audincourt, a doua fabrica de automobile din Europa. Totusi, Montbeliard dispune si de cateva alte atractii surprinzatoare. Orasul a facut parte din Franta doar din 1793, astfel ca arhitectura acestuia are un puternic caracter german. Impozatul Chateau des Ducs de Wurtemburg, construit intre secolele XV si XVI, a fost restaurat pentru a gazduit cateva expozitii, precum si o colectie a faimosului zoolog francez Georges Cuvier, nascut in Montbeliard si al carui nume se leaga de cercetarile lui Darwin. Tot aici sunt expuse si cateva obiecte descoperite in apropiere, in ruinele uriasului teatru roman din Mandeure.

Casele vechi din preajma castelului au fost repictata in culorile originale. Remarcati scarile circulare, intotdeauna asezate in parte de spate a cladirii – aceasta curiozitate arhitecturala s-a nascut din incercarea unora de a evita plata unor taxe. Piata acoperita Bourg des Galles a fost construita in secolul al XVI-lea, fiind o alta cladire germana rafinata. O piata de Craciun in aer liber, Lumieres de Noel, se desfasoara anual in jurul bisericii St Martin, in vecinatatea careia mai putem gasi si labirintul de 3 kilometri din Parc du Pres la Rose.

Oficiul turistic se afla pe rue Henri Mouhot nr. 1. Pentru cazare cel mai bine ar fi sa va orientati spre Belfort, insa daca doriti sa ramaneti in Montbeliard, puteti incerca Hotel de la Balanca, de pe rue de Belfort, in zona orasului vechi, ce dispune si de un restaurant cu meniuri intre 15 si 25 de euro. Tot in orasul vechi se gasesc si un numar de cafenele: Cafe de la paix, de pe rue des Fabres, langa Les Halles, este un loc potrivit pentru relaxare. Atat Belfort, cat si Montbeliard, organizeaza cateva festivaluri de muzica si arta, in fiecare an. Pentru detalii despre acestea, procurati-va revista gratuita Atmosphere sau Montbeliard Magazine, disponibile la oficiul turistic.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...