Ghid turistic Guernsey

Portul din Guernsey la reflux Portul din Guernsey la reflux

Bailiwick-ul Guernsey Este alcatuit din insula Guernsey, Alderney, Sark, Herm, Jethou, Brecqhou, Burhou, Lihou si alte cateva insule mai mici. In ghidul nostru turistic o sa abordam doar insula mai mare, populatia totala a celorlalte insule mai mici echivaland cu a unui sat de la noi.

Insulele Guernsey sunt situate in golful St. Malo, in Canalul Manecii, la aproximativ 50 km de nordul Frantei si 110 km de sudul Marii Britanii. Chiar daca insulele sunt mai aproape de tarmurile Frantei, apartin de coroana britanica. Apartenenta la coroana dateaza din vremea ocuparii Normandiei de catre trupele englezesti, in care Canalul Manecii a trecut sub posesia Angliei. Astazi, Guernsey se bucura de acelasi nivel de independenta de care a avut parte de cand a fost, pentru prima data, asociata cu Angia. Insulele se auto-guverneaza.

Abilitatea de a fi responsabila pe propriul sau sistem de taxe a insemnat un climat financiar favorabil. Acest lucru a adus in insula mai multe companii de asigurari, banci sau fonduri private si laolalta cu activitatile de baza ale locuitorilor, cultivarea de flori, pescuitul si agricultura, ne ofera o imagine clara a profilului economic din Guernsey. Insulele au de asemeni propria moneda si, daca lirele sterline britanice pot fi folosite aici fara probleme, lira din Guernsey nu poate fi folosita in Marea Britanie.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...