Ghid turistic Marne

Primăria din Châlons-en-Champagne, Marne Primăria din Châlons-en-Champagne, Marne

În mod normal, prima oprire pe care o fac iubitorii de șampanie în departamentul francez Marne este Épernay. Acesta este centrul mondial al șampaniei și locul perfect pentru a vă cufunda în mistica cramelor castelelor, acolo unde faimoasa licoare este produsă pentru a ne încânta sufletele și papilele gustative.

La mică distanță nord de Épernay se găsește o altă destinație turistică recomandată, orașul Reims, gazda câtorva monumente importante ale zonei, ce aparțin patrimoniului universal UNESCO, inclusiv catedrala, Palatul Tau și Bazilica din Reims, precum și un Muzeu de Arte Frumoase. Autoritățile locale vă pot sugera câteva trasee rutiere pe care le puteți urma pentru a nu rata nicio atracție majoră, trasee ce traversează podgoriile și domeniile castelelor din Marne, din jurul Reims și Épernay și de-a lungul satelor din sud-estul localității Troyes. Asigurați-vă că întrebați aceste detalii în cel mai apropiat oficiu turistic din Champagne Ardenne.

Spre sud-vest, vă puteți bucura de o plimbare plăcută în jurul micuțului, dar pitorescului sat Outines, ce vă furnizează imaginea rurală a departamentului – clădirile construite pe jumătate din lemn, fie că este vorba despre reședințele localnicilor, fie că vorbim despre biserică, transformând satul într-o destinație caracteristică mai degrabă Alsaciei.

O altă localitate meritorie de pe teritoriul Marne este Chalons-en-Champagne, cu o catedrală importantă din secolul al XII-lea și biserica colegială aflate între cele mai importante actracții, urmate, la mică distanță, de un tur în Ephine, pentru a vedea bazilica gotică Notre Dame construită în secolul al XV-lea. Spre sud-vestul Marne, la Sezanne, principala atracție este tot de sorginte religioasă, biserica Saint Denis. Timp de multe sute de ani, biserica a adăpostit, între zidurile sale, diverse târguri de artizanat.

Din păcate, atelierele artizanilor au continuat să crească, extinzându-se dincolo de zidurile înconjurătoare, provocând astfel înlăturarea unor porțiuni ale acestora, până la momentul în care Office de Tourism a preluat controlul. Marne a avut ghinionul să se afle întotdeauna în mijlocul celor mai teribile conflagrații armate din timpul Primului Război Mondial. Vizitatorii interesați de istoria perioadei pot urma traseul „Circuit 1914-1918: la Grande Guerre dans la Marne”, un circuit rutier ce începe în Mondement, merge spre sudul localității Reims și traversează nordul, spre Dormans, înainte de a trece Marne spre est, cu opriri în cele mai importante câmpuri de bătălie, cu muzeele și memorialele aferente.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...