Ghid turistic Indre

Castelul Valençay, Indre Castelul Valençay, Indre

Ceva mai la sud de faimoasele castele ale Văii Loarei, Indre oferă propriile surprize. Situat în regiunea administrativă Centru, departamentul Indre se mândrește cu încântătorul Château de Valençay, dar și cu multe alte localități pitorești și un peisaj variat. Laolaltă cu departamentul vecin, Cher, Indre a făcut parte din regiunea istorică Berry, numele provinciei apărând și acum în unele ghiduri turistice furnizate de oficiile locale.

Atracții naturale – regiunea Brenne

Mare parte din Parcul Natural Regional Brenne se găsește în interiorul Indre. Dispus în jurul localității Le Blanc, în partea de sud-vest a departamentului, include numeroase sate micuțe, dar și o colecție deosebită de specii de plante și animale, în special păsări. Brenne cuprinde mai mult de 1.000 de lacuri mai mici, o zonă mlăștinoasă extinsă și arii dens împădurite. Un centru turistic ce ar putea să vă dea indicații despre parc se află în Bouchet, lângă Rosnay.

Localități pitorești

Orașul Châteauroux este unul din cele mai importante centre urbane din Indre și merită, cu prisosință, o vizită. Nu ignorați însă localitatea Valençay în sine, lăsând la o parte prezența faimosului castel. Vă veți bucura și de o vizită în centrul istoric al localității Levroux, la mică distanță în sudul Valençay, în partea de nord a departamentului.

Îndreptându-vă spre sud, se remarcă cele două localități de pe lista „celor mai frumoase sate din Franța” – Saint Benoît du Sault și Gargilesse Dampierre. Ultima este cunoscută pentru frescele pe care le cuprinde biserica locală și pentru mica reședință a autorului George Sand. Tot în sud, o atracție populară este satul riveran Argenton sur Creuse, dar și centrul istoric din Lys Saint Georges, din nord-vestul Nohant Vic. Alte localități notabile sunt satele La Châtre și Sainte Sévère. Aproape de Argenton sur Creuse puteți vizita Lacul Éguzon, unde sunt organizate o serie de activități de petrecere a timpului liber, legate de apă și plajă.

Există și alte sate interesante pe suprafața Indre, precum Palluau sur Indre, spre vestul departamentului, o localitate dominată de silueta unui castel impozant, faimos și el pentru frescele din interiorul bisericii locale. Tot în vest, vă recomandăm o vizită scurtă în Ingrandes, o localitate dezvoltată în jurul unui alt castel medieval, și Saint Gaultier, unde vă puteți delecta cu o plimbare plăcută pe malul râului.

George Sand

Indre se poate mândri cu legăturile sale cu autorul din secolul al XIX-lea. Casa scriitorului se poate vedea în Nohant Vic și se găsește astăzi pe lista monumentelor naționale ale Franței. Nu doar Nohant Vic furnizează legături istorice cu George Sand, dar și alte localități din cadrul departamentului, locuri pe care acesta le-a vizitat de-a lungul timpului și care au constituit cadrul multora dintre novelele autorului.

Ruta turistică dedicată scriitorului începe din Nohant Vic și include muzeul din La Châtre, localitatea Lourouer Saint Laurent, castelul Saint Chartier, Château d’Ars, moara din Angibault, fortul din Sarzay și satul Gargilesse Dampierre.

Monumente istorice

Château de Valençay rămâne cea mai faimoasă și mai vizitată atracție din Indre, însă există și altele care v-ar putea atrage atenția:

  • în sudul Valençay, Château de Bouges  pare să fie pus în umbră de mai celebrul său vecin, însă include câteva camere frumos mobilate și grădini superbe;
  • ceva mai la sud, Château d’Argy oferă o curte interioară de excepție, decorată cu sculpturi renascentiste;
  • construcția din secolul al XII-lea a Château Guillaume se găsește în sud-vest, lângă Lignac
  • Château de Sarzay este un castel medieval impresionant, situat în sud-vest, ce dispune de un număr aproape incredibil de turnuri de piatră;
  • Château d’Azay le Rideau, localizat în vestul departamentului Indre, se mândrește cu grădinile în stil francez;
  • abația Fontgombault de lângă Tournon Saint Martin;
  • bazilica din Neuvy Saint Sepulchre, un monument impozant în stil romanic, din sud-est.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...