Ghid turistic Laos

Vang Vieng Vang Vieng

Una dintre cele mai importante destinații turistice ale Asiei este micuțul stat montan Laos – un teritoriu prietenos și modest, plin de frumuseți naturale și situri culturale interesante. Chiar dacă nu dispune de o infrastructură foarte dezvoltată și nu este la fel de bine cunoscut pe piața turistică mondială precum vecinele sale – Thailanda, Cambodgia sau Vietnam -, poate că în această relativă obscuritate stă adevărata frumusețe a unei vacanțe în Laos.

Natura aproape apatică, somnoroasă a capitalei Vientiane, este simbolul unei atmosfere relaxante, ce domină întreaga țară. Situată pe malurile fluviului Mekong, Vientiane este o capitală asiatică atipică, evitand trendul modernizării cu influențe vestice, în numele tradiției. Atracțiile pe care nu ar trebui să le ratați în capitala Laosului sunt Pha That Luang – un templu budist superb -, și Parcul Buddha, ce găzduiește o colecție de edificii, atât budiste, cât și hinduiste.

Totuși, pe primul loc în lista de atracții turistice din Laos rămâne Luang Prabang, aflat în rândul obiectivelor protejate de UNESCO. Un mix de cultură autentică și facilități moderne, Luang Prabang este înțesat de călugării îmbrăcați în portocaliu, ce rătăcesc parcă printre casele de lemn și arhitectura colonială franceză, în timp ce cafenelele roiesc de-a lungul malurilor Mekongului și a râului Nam Khan.

Chiar dacă Vientiane și Luang Prabang sunt cele mai populare destinații turistice din Laos, zona rurală a țării merită la rându-i explorată, în primul rând de către turiștii amatori de aventură. În special în partea de sud a țării, nenumăratele trasee pentru drumeții vă permit să descoperiți localitățile pitorești locale, perfecte pentru a vă stabili taberele. Există multe lucruri de făcut și mai multe de văzut în Laos, iar atmosfera sa relaxantă transformă micul stat asiatic într-o destinație perfectă pentru entuziaștii acestui gen de vacanță.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Laos este între noiembrie și martie, deși prețurile sunt ceva mai mari. Se evită astfel sezonul musonilor, unul ceva mai răcoros dar extrem de umed. Între lunile martie și mai, temperaturile, deși înalte pe toată perioada anului, pot atinge chiar și 40 de grade Celsius la umbră.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...