Ghid turistic Mörbisch am See

Oficiul municipal Mörbisch am See Oficiul municipal Mörbisch am See

Mörbisch am See (Fertömeggyes), la 5 kilometri distanță de Rust, este o localitate rurală clasică, dispusă de-a lungul unei străzi principale – Hauptstrasse -, în imediata vecinătate a lacului Neusiedl. În afara acestei străzi principale, totul arată la fel de pitoresc ca întreaga regiune din care face parte, nenumărate podgorii, case albe și străduțe pietruite. Câteva din casele tradiționale se pot vizita, așa cum este cazul Heimathaus.

Mörbisch este renumit pentru Seefestspiele, un festival de operetă în aer liber ce are loc pe scena plutitoare din Seebühne, la aproximativ 2 kilometri de centrul localității. Pe aceeași latură de lac cu Seebühne se găsesc facilitățile acvatice caracteristice, inclusiv o piscină special amenajată pentru copii. De aici se poate trece granița în Ungaria, pe jos sau pe bicicletă, însă dacă sunteți la volan trebuie să vă deplasați la 20 de kilometri distanță, în punctul de frontieră de la Kligenbach. Oficiul turistic de pe Hauptstrasse nr. 23 vă poate furniza mai multe detalii despre cum ați putea să treceți în Ungaria, precum și în privința cazării sau a lucrurilor pe care le puteți face în localitate.

Dacă v-ar plăcea să vă petreceți noapte pe malul lacului, încercați Mörbischer Hof, pe Seestrasse nr. 5, un hotel de 3 stele ce dispune de câteva camere cu vedere spre lac și are propria zonă de înot. Pentru o cazare mai ieftină îndreptați-vă spre Pension Sonnenhof, puțin în afara străzii principale, pe strada Nussau. Gemeindegasthaus, de pe partea opusă a centrului de informare turistică, servește mâncare și băutură pentru toată lumea, într-o plăcută terasă în aer liber, însă există și alte Buschenschänken de acest tip în care puteți savura masa în tihnă.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...