Ghid turistic Munster Alsacia

Panoramă Munster Panoramă Munster

Munster isi datoreaza existenta si numele unei grupari de calugari ce au fondat o manastire aici in secolul al VII-lea, la 19 kilometri vest de Colmar, in amonte pe valea raului Fecht, dominata de siluetele varfurilor Le Petit Ballon (1267 metri altitudine) si Le Hohneck (1362 metri), doua dintre cele mai inalte piscuri ale Vosgilor. Numele este asociat astazi cu un tip de branza cremos si aromat, piesa de rezistenta a oricarei mese alsaciene. Orasul poate fi un bun loc de plecare pentru explorarea zonei adiacente, a lantului montan, din care, mare parte apartine parcului national Ballons des Vosges, sau pentru vizitarea orasului Colmar si a altor localitati de pe Drumul Vinului.

Daca nu dispuneti de o masina, Munster se poate accesa fara probleme din Colmar, pe calea ferata. Oficiul turistic de pe rue du Couvnet, dispune de o multime de informatii despre traseele de drumetii din valea Munsterului si din parcul regional. Totusi, pentru informatii despre parc, cea mai buna locatie este Maison du Parc, pe cour de l’Abbaye nr. 1. Daca doriti sa va cazati, puteti incerca modernul Hotel Verte Vallee, de pe rue Alfred Hartmann, din inima vaii impadurite, care cu atmosfera sa linistita si pastelul de culori, poate fi un paradis pentru o zi sau doua. Are un restaurant de calitate, specializat in preparate traditionale franceze, cu o terasa ce troneaza deasupra paraului. Daca preferati metodele alternative de cazare, Camping municipal du Parc de la Fecht se gaseste pe route de Gunsbach.

Deasupra Munsterului, drumul principal spre vest in directia Gerardmer traverseaza muntii prin pasul Col de la Schlucht, unde se intersecteaza cu Route des Cretes, construita in timpul Primului Razboi Mondial din ratiuni strategice. Este un traseu spectaculos, treversand padurea densa si pajistile largi, unde cirezile de vaci produc faimoasa branza Munster in timpul verii. Iarna, se transforma intr-o pista lunga de cross-country. Incepand cu Cernay, la 15 kilometri vest de Mulhouse, urmeaza culmea principala a muntilor Vosgi, inclusiv cel mai inalt varg al lantului montan, Grand Ballon (1424 metri inaltime), spre nord, pana la Ste Marie aux Mines, 20 kilometri vest de Selestat, in inima fostului district minier.

Din Munster, Route de Cretes este accesibil si prin intermediul unui drum secundar sinuos, ce trece prin Hohrodberg, ce va conduce prin tinutul frumoaselor lacuri glaciare, Lac Blanc si Lac Noir si pe langa campul de batalie de la Linge din Primul Razboi Mondial, unde transeele sapate de francezi si de germani, pe vremuri separate de doar cativa metri, sunt inca foarte vizibile.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...