Ghid turistic Oríent Mallorca

Casele din Oríent, între livezi Casele din Oríent, între livezi

Orient, o mica asezare din municipalitatea Bunyola, este principalul stop al turistilor in trecere prin valea Orient. Cele mai importante orase din apropiere sunt Alaro in partea de sud si Soller in nord. Orient are acum aproximativ 30 de locuitori permanenti, majoritatea traind de pe urma turismului. Cu toate acestea, proximitatea de Alfabia si muntii l’Ofre, precum si pozitionarea izolata fac din Orient un fundal apreciat pentru ciclisti si activitati in aer liber. In plus, Orient dispune de una dintre cele mai fertile soluri de pe intreaga insula Mallorca.

Asa cum probabil va imaginati, Orient nu inseamna doar orasul in sine, dat fiind numarul de locuitori, mai degraba mic si nesemnificativ, inseamna aceleasi traditii maiorchine pastrate aici de generatii si de minunatul decor natural. Intre granitele virtuale ale orasului putem nota biserica parohiala Sant Jordi, o cladire Gotica datand din secolul al XVIII-lea, construita in jurul unei capele vecine din secolul al XIV-lea. Biserica reprezinta si cel mai inalt punct al localitatii, la 450 de metri deasupra nivelului marii. La fel ca multe alte orase de acest fel, Orient furnizeaza exemple arhitectonice bazate pe constructii din piatra, observate mai bine in posesiunile Sa Terrassa, Cals Reis sau Son Palou. Poate fi structurat in doua sectiuni distincte, una de-a lungul drumului de la Alaro la Bunyola (capitala municipalitatii) si cealalta proiectata intre strazile San Jordi si Camí de Sa Creu. Strazile sunt inguste, cateva sunt pur si simplu scari pavate, destul de abrupte si, in unele cazuri destinate doar traficului pietonal. Orient imprima o atmosfera de vremuri de mult apuse, neschimbata de recenta dezvoltare rurala si de activitatile in stransa legatura cu turismul.

O farama din traditia localitatii Orient poate fi chiar gustata in restaurantul „Orient”, situat la periferia asezarii, spre Bunyola. Bucataria localitatii este apreciata pentru retetele de friptura de miel sau de porc. Imaginea culinara este completa odata cu servirea unei mese copioase in „Mandala”, un restaurant din incinta unui hotel, care serveste in mare masura preparate frantuzesti.

La doar cativa kilometri distanta, in inima muntilor Tramuntana, ne putem desfata in interiorul complexului Alfabia, un muzeu care arata ca un conac si care ofera, printre altele, o gradina minunata si o livada. Casa in sine are atat elemente Gotice cat si elemente Baroc si a fost construita intre secolele XVI si XVIII. Gradina prezinta o pergola pitoreasca, inconjurata de fantani si o alee inverzita, marginita de pini. Tot in apropiere, insa in partea de sud a localitatii Orient, in vecinatatea orasului Alaro, in varful unui munte, gasim castelul Alaro (Castell d’Alaro), o cladire fortificata, a carei istorie dateaza din secolul al X-lea.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...