Shopping la Paris

Dată: 12 Mai 2014
Autor: 

Parisul este mereu in prim-planul modei si nu exista in lume decat cateva orase in care puteti gasi atatia designeri de o asemenea calitate. Magazinele de designer se gasesc in districtul 8 al orasului, in triunghiul de aur format de Champs-Elysees, avenue Montaigne si rue Francois 1er si pe rue du Fauburg St-Honore.

Zone cheie pentru shopping

Cei care se bucura de magazine prietenoase, intime, se indreapta, in general, spre Marais, in Districtul 4. Rue des Francs-Bourgeois in cartierul gay prezinta kitsch-uri de designer. Exista un numar in crestere de magazine conceptuale, care aduc impreuna moda, arta si muzica sub acelasi acoperis, incluzand Colette, Surface to Air si LE66, in districtul glamoros Champs-Elysees.

Piete

Antichitati scumpe pot fi gasite la Le Louvre des Antiquaires, langa Muzeul Luvru, la Place du Palais Royal. Pentru maruntisuri, exista renumitele targuri de weekend (marches aux puces), incluzand Porte de Montreuil in districtul 20 si St-Ouen / Porte e Clignacourt.

Centre comerciale

Parisul are cateva magazine universale faimoase. Cel mai vechi este Le Bon Marche, care s-a deschis in 1848. Pentru putina relaxare, indreptati-va spre Theatre de la Beaute si pentru pranz, incercati, in apropiere, La Grande Epicerie. Dintre celelalte magazine celebre, putem aminti Printemps si Galeries Lafayette.

Ore de functionare

Majoritatea magazinelor din Paris sunt deschise de luni pana sambata de la orele 09:00 sau 10:00 pana la 19:00 sau 20:00 si inchid, pentru pauza de masa, aproximativ o ora, intre 12:00 si 14:30.

Informatii despre taxe

Taxele variaza intre 5,21% si 16,38%, in functie de natura produselor achizitionate, de la cele de larg consum la cele considerate de lux.