Ghid turistic Saint Barthélemy

Vedere aeriană St. Barthélemy Vedere aeriană St. Barthélemy

Saint Barthélemy – un strop din eleganţa Europei în Marea Caraibelor, un loc splendid şi sofisticat de care vă veţi aminti cu siguranţă cu cea mai mare plăcere. Saint Barthélemy este o insulă în Marea Caraibelor, aparţinând Insulelor Antile, ca o regiune a Guadelupei. Se situează la 230 km de Guadelupa şi la 25 km de insula Saint Martin. Punctul cel mai înalt al insulei este colina Vitet cu o înălţime de 286 metri. Saint Barthélemy este o insulă franceză, aşadar face parte din Uniunea Europeană.

Insula mai este cunoscută şi sub numele de St. Barts (Saint Barts), Saint Barths sau Saint Barth. Este un loc special şi interesant datorită influenţelor europene. Mesele gourmet din restaurantele cochete, magazine cu creaţii ale designerilor celebri şi stilul arhitectural sunt cateva dintre elementele care vă vor acapara atenţia pe tot parcursul şederii în Saint Barthélemy. Evenimentele mondene anuale din Saint Barthélemy includ carnavalul din luna februarie, Cupa de la sfârşitul lunii martie (o competiţie de navigaţie oferind spre admiraţia publicului cele mai mari iahturi din lume), ziua naţională pe 14 iulie şi de asemenea, anul nou.

Gustavia este capitala şi joacă un rol cheie în Saint Barthélemy. Această localitate oferă magazine de lux cu preţuri pe masură, magazine de vinuri şi suveniruri, dar şi restaurante selecte ce oferă tipuri de mancare americană şi europeană, cu precădere din bucataria italiană, suedeză şi franceză.

În Saint Barthélemy se poate ajunge cu avionul sau cu vaporul. Avioanele sunt mici, adaptate pistelor scurte; piloţii sunt foarte bine pregătiţi mai ales că este nevoie de o autorizaţie specială pentru a ateriza pe insulă din cauza manevrei dificile ce trebuie executată la aterizare. Din regiune există conexiuni aeriene spre St. Barts din San Juan (Porto Rico) Saint Thomas (Insulele Virgine Americane) şi Sint Maarten. Din Europa, conexiunile către Saint Barthélemy sunt din Paris catre Sint Maarten sau Guadelupa, apoi din Amsterdam către Antigua. Există, de asemenea, zboruri directe către San Juan din Madrid.

În afară de legăturile pe calea aerului există posibilitatea accesului cu vaporul de la Sint Maarten şi Saint Martin, dar aveţi grijă – este o trecere destul de palpitantă. Preţurile sunt destul de rezonabile în ceea ce priveşte cazarea. Puteţi alege un hotel de lux, o staţiune sau o vilă. Indiferent de alegere, Saint Barthélemy este un loc în care confortul este la el acasă, iar gazdele sunt foarte ospitaliere. Insula este destul de tradiţionala când vine vorba de conduita socială. Aşa cum v-aţi aştepta, influenţa franceză este cea care joacă cel mai important rol; atât femeile cât şi bărbaţii se salută atât cu strângeri de mana cât şi cu câte un sărut prietenos, pe obraz. Faţă de turişti, localnicii sunt mereu politicoşi şi amabili, iar claxonatul este considerat nepoliticos.

Saint Barthélemy este mereu un loc plin de surprize şi noutăţi gata de a fi explorate de către turiştii curioşi să experimenteze ceva cu totul deosebit. Un astfel de loc, unde două culturi atât de diferite se întâlnesc, cea europeană şi cea americană, va fi mereu surprinzător, iar vacanţa voastră va fi cu siguranţă una remarcabilă.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...