Ghid turistic San Marino

Fortăreața din San Marino Fortăreața din San Marino

Înconjurată complet de Italia și situată în Munții Apenini, nu este surprinzator ca mulți dintre noi nu stiu unde se află Republica San Marino. A treia cea mai mică țară a Europei, după Vatican și Monaco, San Marino este cea mai veche republică a lumii, fondată în anul 301 d.Hr. de un zidar creștin, în fuga lui de persecuția religioasă.

San Marino se bucură de o climă mediteraneeană, cu ierni blânde și veri călduroase și însorite, furnizând mediul perfect pentru a explora tot ce această țară magică are de oferit. Cu trei turnuri distincte dominând vizual țara de pe cele trei vârfuri ale Monte Titano din capitală, istoria și cultura San Marino este evidentă în obiectivele sale turistice, iar o simplă plimbare de-a lungul străzilor înguste ale orașului vor premia vizitatorii cu câteva descoperiri unice.

Centrul istoric din San Marino și Muntele Titano au fost incluse de UNESCO pe lista obiectivelor protejate și merită văzute. Orașul însă se mândrește și cu alte atracții, precum clădirea în stil gotic a Palazzo Publico și fortăreața multicoloră ce străjuiește Piazza della Libertà, arta sacră de la Sfantul Francis și poveștile convingătoare de la Muzeul Emigrării și Basilica di San Marino. Localitățile apropiate, precum Serravalle și Valdragone, merită și ele vizitate, în excursii de o zi.

San Marino este o țară sigură, cu o rată a criminalității minusculă, însă trebuie sa fiți atenți la hoții de buzunare, iar chiar daca nu există riscuri medicale, ca turiști, ar trebui să dispuneți de asigurări performante. San Marino nu are un aeroport propriu, dar se poate zbura la Rimini, la doar 10 kilometri distanță. Direct din Romania, puteți ajunge pe aeoportul Forli, ceva mai la nord.

Degustați câteva dintre vinurile țării sau puțin Limoncello sau relaxați-vă la o ceașcă de cafea și o felie de La Torta di Tre Monti (Prăjitura celor Trei Munți sau Turnuri) în timp ce priviți tumultul urban al acestei frumoase și fermecătoare țări.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...