Ghid turistic Seefeld

Panoramă Seefeld cu biserica Seekirchl în prim plan Panoramă Seefeld cu biserica Seekirchl în prim plan

Cuibărit pe un platou montan înalt, pe partea nordică a văii râului Inn, între pajiști alpine, versanți împăduriți și piscuri golașe, Seefeld este la fel de frumos poziționat precum oricare alt resort de iarnă austriac. Localitatea în sine, afectată de turismul de masă și dominată de hotelurile luxoase de mari dimensiuni, grupuri de magazine scumpe și buticuri, este ceva mai puțin atractivă, comparativ cu pitorescul așezărilor montane tradiționale austriece.

Bisericile par să fie singurele atracții istorice ale localității, din care se remarcă Pfarrkirche Sankt Oswald ce încoronează, ca o piatră prețioasă, piața centrală. Biserica a reprezentat un centru de pelerinaj încă din 1384, când, conform poveștilor locale, magnatul local Oswald Milser a insistat pe lângă preoți să-i fie oferită o anafură specială, destinată doar clericilor. Batjocorind întreaga cantitate de anafură, Milser a fost înghițit de o fisură ce a apărut, din senin, în podeaua bisericii. Fragmente de anafură au țâșnit imediat din gura lui Milser, pătate, se pare, cu sângele lui Iisus. Ele au fost păstrate în cadrul Blutskapelle, accesibilă prin intermediul scărilor din partea de nord a bisericii.

În capătul sud-estic al localității, micuța și cocheta Seekirche este situată pe o movilă înverzită, pe fundalul munților din zare, o imagine neverosimilă, demnă de orice carte poștală, însă mult mai interesantă decât interiorul capelei și al bisericii în sine. Singura atracție naturală notabilă, în afară de munții din împrejurimi, este, fără îndoială, Wildsee, la 1 kilometru distanță spre sudul Seefeld, un mic lac înconjurat de papură și burdușit cu păsări sălbatice, o bogăție naturală prin care merită să faci o scurtă plimbare. Un ștrand cu plată a fost amenajat pe malurile lacului, la fel ca și debarcaderul situat în partea de sud.

Munții din zona Seefeld

La est de stația de tren din Seefeld, funicularul Rosshütte vă face introducerea în peisajul dramatic alpin, înălțându-se la 1.760 metri până la Rosshütte, de unde se poate vedea Zugspitze înspre nord-vest și se poate continua pe alte rute montane, spre altitudini mai mari. Funicularul costă aproximativ 15 euro și este disponibil din mai până în octombrie. Din Rosshütte, o telecabină vă poartă mai departe spre Seefelder Joch, la 2.064 metri, o zonă de pajiști de sub înălțimea de 2.220 metri ai vârfului Seefelder, ce poate fi accesat pe jos, după o călătorie de aproximativ 15 minute.

În mod alternativ, luați telecabina Härmelkopfbahn dinspre Rosshütte spre cei 2.050 metri ai Härmelkopf, de unde fie vă întoarceți în Seefeld pe jos, trecând prin Reither Jochalm și cabana revigorantă de pe drum, fie mergeți în sus, pe traseul special amenajat, spre Nördlinger Hütte, la 2.239 metri deasupra nivelului mării. O dată ajunși aici, puteți alege provocarea cățărării de dificultate medie pe Reither Spitze (o cățărare de o oră, până la 2.374 metri altitudine). 

În partea sudică a localității Seefeld, un telescaun ce funcționează din iunie până în septembrie și din decembrie până în aprilie, merge în sus pe versanții Gschwandtkopf, unde aveți parte de o altă cabană reînvigorantă – Ötzihütte -, ce oferă băuturi răcoritoare, o mică fermă de animale pentur copii și o scurtă prezentare a personajului local faimos, Ötzi, mumia descoperită în peșterile Alpilor Ötztal.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...