Ghid turistic Tirol

Valea Innului, în Tyrol Valea Innului, în Tyrol

Un decor alpin spectaculos înțesat de culmi abrupte, pășuni verzi, torente înspumate și castele ce împodobesc vârfurile stâncoase ale colinelor înalte, Tirol întruchipează Austria turistică mai bine decât oricare alt land austriac. Cu excepția câtorva zone izolate mai industrializate, fiecare metru pătrat al regiunii poate fi considerat o atracție în sine. Chiar dacă lanțurile montane reprezintă atracția principală, există și opțiuni urbane de petrecere a timpului liber: capitala tiroleză, Innsbruck, este o destinație meritorie, un centru cultural și sportiv vibrant ce oferă o gamă impresionantă de actrivități, mai mult sau mai puțin legate de relieful montan în care se situează.

În jurul capitalei, orașele istorice de pe valea râului Inn, precum Stams, Schwaz sau Hall, merită o vizită, în timp ce stațiunile Stubaital sau Seefeld atrag atenția prin peisajele fabuloase pe care le oferă, în care mișcarea în aer liber este un stil de viață. Destinațiile ceva mai sălbatice, mai puțin cunoscute dar mai grandioase din punct de vedere natural, se găsesc la ceva mai mare distanță de Innsbruck, mare parte din ele mărgining nenumăratele văi ce converg spre Valea Innului. Văile adânci, înconjurate de munți, Zillertal și Ötztal, sunt printre cele mai pitorești, locul în care veți descoperi cea mai mare concentrare de trasee alpine.

Traseele sunt bine marcate, hărțile sunt ușor de procurat și multe dintre oficiile turistice locale furnizează excursii și cunoștințele necesare pentru petrecere câtorva zile de vis, disponibile pentru oricine, de la hoinarul ocazional la cățărătorii înfocați. Atât în timpul verii, cât și în perioada iernii, turiștii sunt bine primiți în resorturile de schi elegante, precum Kitzbuhel, St Anton sau Mayrhofen, însă opțiunile de vacanță de aici nu se opresc doar la localitățile cunoscute, de pe traseele turistice convenționale.

Indiferent unde v-ați găsi în cadrul regiunii Tirol, veți descoperi minunata identitate culturală tiroleză, marcată întotdeauna de natură. Tirolezii sunt mândrii de ambianța alpină ce-i înconjoară, pretinzând că cei mai buni sportivi, schiori sau alpiniști, vin de aici. Veți vedea tradiționalii „lederhosen” (pantaloni din piele) și pălăriile cu pene mai mult decât aveți ocazia să o faceți oriunde altundeva în țară, și veți avea posibilitatea să degustați delicioasele specialități culinare, precum Knödelul tirolez, Schlipfkrapfen sau Gröstl.

Transportul în cadrul landului Tirol este simplu. Toate localitățile înșirate de-a lungul văii râului Inn sunt conectate printr-o linie de cale ferată și deservite de linii de transport rutier operate de companii ce aparțin de autoritatea de transportul a landului. Puteți să achiziționați bilete doar pentru traseul pe care doriți să-l parcurgeți la un moment dat, însă aveți și posibilitatea procurării unui abonament care să acopere mai multe zile de vacanță și mai multe regiuni individuale din cadrul Tirolului.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...