Ghid turistic Slovacia

Castelul Halič din Banská Bystrica Castelul Halič din Banská Bystrica

Situată în partea centrală a Europei, Slovacia sau Republica Slovacia este o destinație turistică în plină ascensiune, ce reușește să atragă turiștii din întreaga lume cu peisajele sale montane spectaculoase, istoria bogată, arhitectura superbă și prețurile competitive.

Centrul pentru artă și cultură este capitala Bratislava, ce se mândrește cu un număr mare de muzee, galerii de artă, palate și biserici bogat ornamentate, în jurul Orașului Vechi.

Munții Tatra constituie o populară destinație pe toată durata anului, oferind facilități de schi în perioada iernii și trasee pentru drumeții și cățărări în timpul verii; în același timp, numeroasele izvoare de apă termală pot remedia problemele de sănătate a unora. Împrăștiate de-a lungul colinelor și a văilor de joasă altitudine se pot vedea castelele și fortărețele Slovaciei, relicve ale Evului Mediu ce au fost construite în apropierea aproape oricărei localități, pentru a proteja împotriva invadatorilor. Între cele mai apreciate comori arhitectonice ale țării se numără bisericile din lemn din partea de nord-est a țării, construite într-un mod unic, fără cuie de fier și încă funcționând ca edificii religioase și în ziua de azi.

Slovacia a devenit un stat independent în 1993, o dată cu împărțirea Cehoslovaciei în republicile independente Cehia și Slovacia. Gloria și distracția Pragăi au transformat Cehia într-una dintre țările cele mai vizitate ale Europei, în timp ce farmecul ascuns al Slovaciei a rămas aproape neexplorat. Astăzi, peisajele spectaculoase, resorturile de schi, orașele istorice precum capitala Bratislava, și ușurința în a o vizita, participă la creșterea Slovaciei în preferințele turiștilor europeni.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...