Ghid turistic Slovenia

Insula de pe lacul Bled Insula de pe lacul Bled

O țară mică, aproape jumătate cât Elveția, situată în partea de sud a centrului Europei, Slovenia este înțesată de obiective turistice și experiențe neobișnuite și deseori atractive, de la păduri seculare la frumoasa arhitectură a capitalei, de la izvoarele termale la carsturile misterioase din peșterile platourilor de calcar.

Țara este prinsă între Italia, Croația, Ungaria și Austria, cu o linie de coastă la Marea Adriatică în partea de sud-vest.

Vizitatorii acestui pitoresc colț european se pot bucura de numeroase experiențe la fel de uimitoare cât sunt de contrastante, în cadrul unei singure zi de vacanță: începeți-vă ziua cu o baie răcoritoare în Adriatică, urmată de câteva ore de schi pe pârtiile alpine, apoi explorați minunile subterane ale carsturilor învigorați de o baie termală, înainte de a rătăci printre colinele pline de podgorii sau prin pădurile străvechi, încheindu-vă ziua într-un cazino sofisticat. Totuși, ar fi mai bine să aveți mai mult de o zi la dispoziție, pentru a savura fiecare dintre obiectivele turistice ale acestei țări fascinante.

Capitala Ljubljana este un mix arhitectural de stiluri – baroc, renascentist și art-nouveau, ce respiră o atmosferă austro-alpină, dobândită în timpul secolelor în care făcea parte din Imperiul Austro-Ungar.

Mai mult, Slovenia dispune de peste 2.000 de ore însorite pe an, de ajuns pentru a vă bucura de toate aceste oferte. Localnicii sunt mândri să explice de ce turiștii sunt încântați de țara lor: Slovenia este singura țară din lume ce cuprinde cuvântul „love” în nume. O destinație europeană promițătoare, Slovenia merită văzută cât mai curând, înainte ca turismul de masa să își facă apariția și să-i strice șarmul autentic.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...