Ghid turistic Val d’Isère

Pârtia de schi din Val d'Isère Pârtia de schi din Val d'Isère

Pe vremuri un mic sat de munte, Val d’Isere este acum o aglomeratie urbana aproape hidoasa, de cafenele, supermarketuri, apartamente si cabane. Pentru ca este atat de greu de accesat, resortul se inchide in extra-sezon, doar unul din multele hoteluri din localitate deschizandu-se in luna mai. In timpul verii, statiunea poate reprezenta o baza buna de plecare pentru plimbari linistite, iar ghetarul furnizeaza facilitati de schi pe toata perioada anului. Detaliile sunt disponibile la oficiul turistic.

Magazinele ce comercializeaza sau inchiriaza echipamente de schi se gasesc peste tot. Incercati cochetul Misty Fly de pe partea opusa a oficiului turistic, o institutie locala pentru snowboarderi, schiori si mountain bikeri. Misty Fly opereazza una dintre cele mai bune scoli de schi din cele 12 prezente in Val d’Isere. Schiul in zona este variat si extrem de solicitant, cu multi dintre cei mai experimentati schiori ai lumii venind doar aici. Din cele trei arii de schi, Le Fornet este cea mai traditionala si mai putin dezvoltate, cu telecabine vechi si partii inguste si putin ingrijite, in timp ce Solaise furnizeaza partii de schi adapostite intre arborii de zada, potrivite chiar si in conditii climatice mai dificile. Le Rocher de Bellevard este gazda partiei olimpice de coborare si dispune de o sectiune extrem de periculoasa pe versantul nordic. In spatele ei se gaseste un parc al zapezii dedicat snowboarderilor si cateva partii mai domoale, de dificultate medie, spre La Daille.

Cazarea aici ar putea sa va subtieze serios portofelele. Una din cele mai ieftine optiuni sunt Seracs sau apartamentele Sakura, insa exista si un loc de campare la limita Val d’Isere, in Le Laisinant. Restaurantele resortului sunt orientate, in general, spre clientela britanica, rezultatul generand preturi mari si calitate scazuta. Bananas, de la poalele partiei, dispune de o oferta de preparate culinare in stil texano-mexican, in timp ce Billabong Cafe, de pe artera principala, avenue Olympic, este un restaurant in stil american, popular in randul turistilor sezonieri. Folie Douce, la capatul traseului telecabinei La Daille, este cel mai animat dintre restaurantele din Val d’Isere, cu gratare in aer liber si muzica antrenanta pe terasa atunci cand vremea este destul de permisiva.

Centrele „apres-ski” sunt grupate in jurul clubului de noapte Dicks T-Bar, in timp ce Cafe Face, Le Danois si L’Aventure ofera o alternativa calduroasa muzicii de discoteca.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...