Ghid turistic Aix les Bains

Panoramă Aix les Bains de pe dealurile din vecinătate Panoramă Aix les Bains de pe dealurile din vecinătate

Situat la 13 kilometri nord de Chambery, Aix les Bains a fost una dintre cele mai apreciate statiuni turistice ale Frantei inca din secolul al XVIII-lea. Se mandreste cu o bogata arhitectura, ce aminteste de apogeul epocii sale de aur, cand aristocratia din intreaga Europa sosea aici pentru a se relaxa si a se bucura de calitatile terapeutice ale apei: Regina Victoria, autodenumindu-se „contesa de Balmoral”, a facut aici cateva vizite incognito, comemorate de o statuie situata pe partea stanga a strazii Charles de Gaulle, in sens ascendent. In perioada contemporana, Aix les Bains este un loc calm si binevoitor, populat, in mare parte, de pensionari francezi, ce sosesc aici in masa pe toata durata anului, beneficiind de programele terapeutice si gratuitatile oferite de statul francez.

Daca nu cumva sunteti in cautarea unor bai de namol sau a unui pahar de apa bogata in sulf, principala atractie turistica de astazi este frumosul Lac du Bourget. Mont Revard domina vizual orasul, de la inaltimea sa de 1550 metri, un platou vast populat de pajisti si paduri, oferind o gama larga de trasee pentru drumeti si ciclisti, fiind si una dintre cele mai apreciate arii de schi fond ale Frantei. Orasul se desfasoara in jurul place Maurice Mollard, unde veti gasi monstruosul Art Deco Thermes Nationaux, accesibil doar cu o trimitere de la medic. Chiar vizavi de bai este primaria, construita intr-un templu roman, alaturi de o alta ramasita din perioada romana, Arc de Campanus, un monument funerar rar, din secolul I i.Hr.

O scurta plimbare spre nord pornind de la primarie va duce la centrul terapeutic ultramodern Les Thermes d’Aix les Bains, unul din cele mai bune locuri pentru a experimenta calitatile terapeutice ale apei sulfuroase locale. Tot la nord de place Maurice Mollard, pe bulevardul Cotes, se gaseste Musee Faure, o casa eleganta ce cuprinde o colectie de arta din secolul al XIX-lea, incluzand o camera cu lucrari ale lui Rodin, picturi apartinand celor mai apreciati impresionisti si cateva pasteluri ale lui Edgar Degas. In sudul pietei se gaseste un labirint de stradute pietonale, ce alcatuiesc orasul vechi.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...