Ghid turistic Bechyně

Piața Centrală din Bechyně și biserica Sfântul Matei Piața Centrală din Bechyně și biserica Sfântul Matei

Aproape din oră în oră, un tren electric drăguț acoperă cei 24 de kilometri ce leagă Tábor de relaxanta stațiune Bechyně, o localitate cunoscută în Europa pentru produsele sale ceramice. Tronsonul dintre Bechyně și Tábor a fost prima linie electrificată a imperiului, la inaugurarea sa în 1903 – pentru a comemora evenimentul, din iunie până în septembrie, există posibilitatea efectuării călătoriei la bordul trenului original. Imediat ce intrați în localitate, atât șoseaua cât și linia de cale ferată traversează viaductul spectaculos de deasupra cheilor Lužnice, cunoscut pe plan local sub numele de „Curcubeul”. Orașul vechi se sprijină într-un capăt de marginea cheilor, la 10 minute de mers pe jos din stația Libušina.

La capătul îndepărtat al neinspiratei piețe centrale din Bechyně, ce și-a pierdut de foarte mult timp funcționalitatea de piață comercială, se află galeriile Alšova jihočeská, adăpostite de berăria vechiului castel al orașului, ce cuprind o colecție impresionantă de produse ceramice locale și joacă rolul de amfitrion pentru câteva expoziții internaționale. Pe partea opusă este hambarul medieval, astăzi gazda muzeului Vladimíra Preclíka, ce conține peste 100 de lucrări ale artistei – picturi, schițe și sculpturi. Imediat în spate se găsește castelul renascentist fondat de familia Rožmberk, ale cărui interioare sunt împodobite cu fresce renascentiste și stucaturi baroce.

Mănăstirea franciscană de lângă este astăzi școală publică, însă biserica, ce se mândrește cu o boltă rafinată de cristal, este încă deschisă pentru slujbele de duminica, iar grădinile găzduiesc concerte în timpul verii, oferind posibilitatea vizitatorilor de a se bucura de câteva panorame minunate ale cheilor. Merită explorat și Muzeul Hasičské din piața principală, interesant pentru expoziția de vechi mașini de pompieri, însă și mai notabil pentru elementele stațiilor de pompieri din întreaga lume. Nu în ultimul rând, pentru o panoramă completă a pieței principale din Bechyně, puteți urca treptele clopotniței bisericii sfântului Matei (sv. Matěj).

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...