Ghid turistic Châteauneuf du Pape

Castelul din Chateauneuf du Pape Castelul din Chateauneuf du Pape

La jumatatea distantei dintre Avignon si Orange, pe drumul secundar ce uneste aceste doua localitati, se gaseste satul Chateauneuf du Pape, ce-si trage numele de la ruinele din secolul al XIV-lea apartinand castelului de vara al papilor. Totusi, nici orasul si nici strazile medievale din jurul place du Portail, centrul asezarii, nu stau in spatele renumelui acestei destinatii turistice. Sunt podgoriile ce produc magia, cu strugurii incalziti in perioada noptii de pietrisul ce acopera pamantul, incalzit in timpul zilei de soarele arzator. Vinul rosu si bogat in arome este unul dintre cele mai renumite din Franta, insa si vinul alb este absolut delicios, chiar daca este mai putin cunoscut.

Daca puteti sa va organizati excursia in prima saptamana din august veti gasi standurile pentru degustare imprastiate prin sat, precum si parade, dansuri, concursuri ecvestre si evenimente folclorice, pentru a sarbatori coacerea strugurilor de la Fete de la Veraison. Tot atunci se poate servi si un pahar de lichior de struguri, un fel de tarie din tescovina. In alte momente ale anului, cateva locuri din Chateauneuf du Pape ofera degustari gratuite de vin: Cave Brotte pe strada Bienheureux-Pierre-de-Luxembourg are propriul muzeu al vinului si ofera degustari de vin din productia proprie si alte sortimente de pe Valea Ronului; La Maison des Vins de pe rue du Marechal Foch face acelasi lucru cu vinurile de pe domeniile proprii.

Daca doriti sa cumparati direct de la producator, verificati lista producatorilor de la oficiul turistic sau de la Federation des Syndicats des Protucteurs de pe strada Louis Pasteur nr. 12. Puteti sa cautati informatii despre competitia tinuta pe 25 aprilie, in care se decerneaza castigatorii in randurile producatorilor de vin, un eveniment ce se desfasoara sub egida Sfantului Marcu, protectorul podgoriilor. Procesiunea incepe la biserica si continua cu degustari efectuate de profesionisti, determinandu-se cele mai bune soiuri obtinute la ultimul cules. Ideal ar fi sa dispuneti de propriul transport pentru a vizita singuri domeniile viticole din imprejurimi, pentru ca multe dintre acestea se gasesc la ceva distanta de localitatea in sine. Din pacate, nu exista un singur loc care sa ofere toate sortimentele de vin produse in Chateauneuf du Pape. Probabil ca cea mai completa selectie se gaseste in La Maison des Vins.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...