Ghid turistic Cher

Localitatea Apremont sur Allier, din Cher Localitatea Apremont sur Allier, din Cher

La sud de Paris și între Burgundia și Valea Loarei, departamentul Cher este renumit pentru că include una din cele mai faimoase catedrale din Franța, la Bourges. Chiar dacă iubitorii de vinuri preferă să se îndrepte spre podgoriile din Sancerre, pentru a degusta vinurile locale și, spre deosebire de celelalte departamente din cadrul regiunii administrative Centru, nu cuprinde la fel de multe castele, Cher prezintă multe monumente istorice importante, demne de atenția oricărui turist serios.

Centrul Cher

Orașul Bourges în sine pare să fie opțiunea cea mai atractivă din regiunea centrală a Cher, premiat cu 4* „Ville Fleurie” și cuprinzând două monumente naționale – catedrala și Palatul Jacques Cœur. La mică distanță înspre nord-vestul Bourges puteți vizita Mehun sur Yèvre și rămășițele unui castel medieval.

Ruta Jacques Cœur

Una din cele mai potrivite modalități pentru a explora provincia istorică Berry (ce cuprinde, pe lângă Cher, departamentul Indre și o mică parte din Vienne) este urmând ruta Jacques Cœur, ce parcurge majoritatea atracțiilor turistice. Principala secțiune a rutei taie Cher de la nord la sud și traversează Culan, Ainay le Vieil, Bourges și numeroase alte localități mai mici, castele și monumente istorice. Cealaltă parte a rutei se găsește în departamentul vecin, Loiret.

Sudul Cher

Una din cele mai populare destinații din sud-est este satul Apremont sur Allier, aflat pe lista „celor mai frumoase sate din Franța”, recunoscut pentru grădinile sale. Vecinul Sagonne se află într-o locație privilegiată, dominat de silueta impunătoare a unui castel medieval, iar ceva mai spre vest se găsește satul Dun sur Auron, cu câteva fortificații și clădiri vechi.

Îndreptându-vă și mai departe, spre sud, descoperiți alte câteva obiective turistice majore, ce includ grădinile de la mănăstirea Notre Dame d’Orsan (Prieuré d’Orsan), în Maisonnais (lângă Châtelet) și construcția elegantă a abației din Noirlac, de lângă Saint Amand Montrond. Dacă vă plac castelele, există câteva opțiuni importante în această zonă, începând cu Château de Meillant în Culan sau castelul din Ainay le Vieil.

Nordul Cher

Destinația majoră din partea de nord-est a departamentului este localitatea Sancerre, cocoțată pe o creastă de deasupra cursului Loarei, și podgoriile înconjurătoare. În apropiere, puteți profita de liniștea satelor Champtin și Ménétréol sur Sancerre pentru o scurtă plimbare. O altă atracție o reprezintă centrul medieval din Aubigny sur Nère și castelul din proximitate, Château de La Verrerie. Spre nord, Brinon sur Sauldre cuprinde o biserică foarte interesantă.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...