Ghid turistic Cherbourg

Panoramă Cherbourg Panoramă Cherbourg

Daca doriti sa traversati de pe continent spre Marea Britanie sau IrlandaCherbourg poate fi o localitate de tranzitie. Multi dintre vizitatori sosesc aici doar pentru tranzit, plecand la fel de repede precum au sosit. Totusi, Cherbourg ofera o retea complexa de strazi pietonale, marginite de cladiri atractive, un labirint de alei cunoscute precum boels, cateva baruri animate si un impresionant muzeu maritim gazduit de o statie Art Deco. In plus, exista si cateva destinatii atractive situate la mica distanta de oras, precum peisajele variate din La Hague. Napoleon a coordonat transformarea acestui fost port sarac pescaresc intr-un port transatlantic important.

Cea mai importanta si mai noua atractie a orasului este La Cite de la Mer, un muzeu ce combina cateva tehnici interesante de expunere a diferitelor aspecte ale vietii marine – mituri si legende, probleme de mediu incluzand schimbarea climatica, activitatile economice si explorarea fundului marii, cu acvarii si chiar un submarin nuclear. Ideea de baza este sa arate lumii cum tehnologia subacvatica a fost inspirata de minunile pe care natura ni le-a oferit, pregatind terenul pentru principala atractie – Le Redoutable, primul submarine balistic al Frantei.

Daca sunteti in asteptarea unei ambarcatiuni pentru a merge mai departe, cea mai buna modalitate de a va petrece timpul este sa va stabiliti intr-o cafenea sau intr-un restaurant, alternativa fiind cumparaturile de ultima ora. Incercati excelenta poata de joi, tinuta la capatul rue des Halles, langa teatrul local, sau gama variata de magazine micute din jurul place Centrale – inclusiv produsul faimos al localitatii, umbrela Cherbourg, de pe rue des Portes nr. 30.

Cat despre plimbari, singura zona din centru destul de atractiva este langa Basilique de la Trinite, atractiva pentru interiorul ei, cu decoratiuni din alabastru englezesc datand din timpul Razboiului de 100 de Ani si fosta asezare litorala, acum acoperita de iarba, pentru a forma ceea ce este acum Plage Verte. In partea de sud, puteti incerca o ascensiune pana la Roule Fort pentru a obtine panorame impresionante a intregii localitatii. Fortul in sine include Musee de la Liberation, cu harti si diagrame clasice, insa si alte elemente mai noi, comemorand perioada razboiului (1944), in care Cherbourg a fost, pentru scurt timp, unul din cele mai aglomerate porturi ale lumii.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...