Cu trenul în Cinque Terre

Dată: 14 Iul 2014
Autor: 

Încercați să aflați informații despre trenul ce conectează cele cinci localități Cinque Terre? Dacă nu știți cum să ajungeți acolo, cât timp v-ar trebui pentru o asemenea călătorie și cum ați putea să cumpărați un bilet, sunteți în locul potrivit! Suntem aici pentru a vă ajuta. Până la urmă, în timp ce Cinque Terre este faimos în lumea întreagă pentru traseele pitorești ce leagă obiectivele UNESCO, nu toată lumea dorește sau poate să efectueze o asemenea călătorie pe jos. Este și mai important să avem alternative când nu dispunem de foarte mult timp, mai ales că drumețiile ne pot fura 2-3 ore, fără a menționa dificultatea rutelor și riscurile asumate pe drum.

Călătoria cu mașina o scoatem din calcul de la bun început, așa că ne mai rămâne trenul. Să credeți că este complicat ar fi o greșeală, însă atâta vreme cât încercați să obțineți informații de la distanță poate fi, la prima vedere, o operațiune complicată.

Unde merge linia ferată Cinque Terre?

Trenul conectează șapte stații: La Spezia, în imediata apropiere a Cinque Terre, spre sud-est, principalul centru de transport din regiune; localitățile în sine - Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza și Monterosso; orașul Levanto. Dacă sosiți dintr-o altă destinație a Italiei, puteți să faceți conexiunea în La Spezia. Capitala provincială este foarte bine legată, pe toate căile de transport, cu marile huburi comerciale ale țării, precum Florența, Milano sau Veneția.

Cât durează?

Din La Spezia spre Riomaggiore călătoria durează doar 10 minute. Între cele cinci localități ale Cinque Terre, nu stați în tren mai mult de 5 minute. Atenție însă, trenul nu are un orar foarte flexibil - de fapt, în general, există o cursă diurnă la aproximativ o oră diferență. Programul îl găsiți pe pagina oficială http://www.cinqueterre.eu.com/en/. Merită să aruncați o privire și pe site-ul Trenitalia pentru cele mai exacte informații.

Este scump?

La fel cum se întâmplă în cazul altor trasee feroviare din Italia, călătoriile între stațiile apropiate sunt destul de ieftine. De exemplu, din Vernazza spre Corniglia plătiți doar 1,80 €. Totuși, pentru a salva ceva bani și a evita cumpărarea și validarea repetată a biletelor de tren, ar fi bine să achiziționați un card Cinque Terre. Cardul include călătorii nelimitate pe linia Levanto - La Spezia, precum și accesul pe cele câteva rute turistice și intrarea în muzee. Costă 10 € pe zi sau 19 € pe două zile și poate fi cumpărat din oricare din stațiile de pe rută.

Cum validăm biletul?

Biletele de tren nu au data și ora ștampilate. Este nevoie să le compostăm înainte de a ne urca în tren. Astfel, conductorul va știi că ați folosit biletul o singură dată. Puteți să-l validați la oricare dintre automatele de pe platformele feroviare - sunt micuțe și galbene. Treceți partea mai îngustă prin compostor și așteptați până când auziți clickul automatului.