Ghid turistic Corse du Sud

Căpitănia portului de agrement din Bonifacio Căpitănia portului de agrement din Bonifacio

Corse du Sud (Corsica de Sud) este numele departamentului care constituie partea de sud a insulei Corsica. Principalele orase ale acestui departament sunt Ajaccio, acesta fiind si capitala regiunii, locul de origine al lui Napoleon Bonaparte si Bonifacio, un oras construit in stancile de pe coasta. Cei mai multi dintre locuitori vorbesc franceza insa exista si un dialect local, asemanator cu italiana. Sunt mult locuri de explorat, plaje frumoase, dar si lucruri de invatat despre istoria locului, in muzeele din Ajaccio.

Bonifacio

Bonifacio este un oras din doua parti: portul si zona de mai jos de stanci, pe malul marii si orasul vechi cu cetatea situate in partea de sus, pe un promontori care iese spre Marea Mediterana. Cetatea dateaza din secolul al IX-lea si gazduieste in zilele noastre un muzeu dedicat istoriei orasului. Aria este cunoscuta pentru exemplele de turnuri in stil genovez, constructii rotunjite, Torra di Sant’ Amanza si Torra di Sponsaglia. Cea mai buna modalitate de a admira adevarata frumusete a orasului este dinspre mare si, pe perioada verii, se organizeaza excursii cu barca din port, de-a lungul coastei.

Ajaccio

Ajaccio este capitala departamentului Corse-du-Sud, a intregii regiuni Corsica, si este plin de istorie. Napoleon Bonaparte a fost nascut aici si inca puteti vizita locul nasterii sale, chiar daca, in acesta perioada, casa gazduieste un muzeu dedicat vietii si familiei Bonaparte. Parintii sai sunt si ei, inmormantati in Ajaccio, in Capela Imperiala. Muzeul Fesch contine colectia privata a cardinalului Fesch, o personalitate locala cu o admiratie deosebita pentru arta si cultura italiana si prezinta opere de arta de-ale lui Tizian sau Botticelli.

Plajele si muntii

Langa orasul Bonifacio gasim plaja Piantarella, un loc cunoscut pentru iubitorii de surfing. Puteti sa inchiriati echipament de aici sau, pe perioada verii, puteti chiar lua lectii private de surfing. Dupa o zi lunga de stat in apa si la soare, va puteti bucura de restaurantele si baruletele din zona. Daca doriti mai multa relaxare, Sperone este alegerea potrivita, cu apele sale turcoaz si nisipul albicios. Singura modalitate de a ajunge la Sperone este mergand 15 minute de jos, prin zona Piantarella. Asta inseamna ca plaja este mult mai linistita, datorita izolarii sale, chiar si in varf de sezon. Muntii care compun partea centrala a insulei ofera activitati interesante pentru cei in cautare de aventura, incluzand canotaj, alpinism si explorarea pesterilor. Puteti, de asemeni, aborda G20, un traseu montan inalt dintre Conca, in partea de sud a insulei, pana la Calinzana, in nord. Exista si alte trasee mai usoare de abordat, daca doriti doar sa faceti o plimbare in zona rurala a Corsicii.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...