Ghid turistic Corsica

Scara Regelui Aragonului din Bonifacio, Corsica Scara Regelui Aragonului din Bonifacio, Corsica

Corsica, insula numita de grecii antici Kallisto – cea mai frumoasa – isi merita numele de Insula a Frumusetii. Este una dintre cele mai mari trei insule din Marea Mediterana. Jumatate din populatia sa este grupata in jurul oraselor principale, Ajaccio si Bastia, in timp ce restul locuitorilor sunt imprastiati pe toata suprafata insulei, lasand locul unor intinderi largi de tinut nelocuit, de teren deschis, munti si paduri acoperind zona de coasta. Padurile acopera jumatate din tinutul rural, in timp ce altidunea cea mai mare atinge peste 2700 de metri, toate fiind inconjurate de aproape 1.000 de kilometri de plaja incantatoare. Varietatea peisajelor si a comunitatilor umane, a traditiilor si a dialectelor este calitatea cea mai de pret a Insulei Corsica, o regiunea cea mai insorita a Frantei.

Orasul cel mai mare din Corsica este Ajaccio, centrul sau cultural si locul de nastere al lui Napoleon Bonaparte. Statuia ecvestra a acestuia se gaseste acum in Place de Gaulle, inconjurata de cei patru frati. Bastia, al doilea cel mai important centru urban de pe insula, dispune de cateva atractii interesante, precum portul vechi, biserica Saint Jean Baptiste construita in secolul al XVII-lea si capela l’Immaculée Conception, ambele ornamentate superb in secolul al XVIII-lea. Un alt punct de atractie il reprezinta Muzeul Etnografiei Corsicane, situat in incinta fostului palat al guvernatorilor genovezi. Calvi isi aduce si el aportul la noianul de atractii al insulei, prin Citadela din construita intre secolele XIII si XVI, ale carei fortificatii se ridica pe un promontoriu stancos. Golful Porto este inconjurat de roci rosii de granit, faurind apusuri de soare fantastice.

Vinurile din Corsica sunt bogate in arome si colorate, la fel ca si pamantul din care sunt plamaduite. Mancarea este excelenta, dintre remarcate mentionam carnatii, sunca afumata si salami, cu influenta italiana. Mistretul salbatic, capra si carnea de miel sunt populare, iar pestele si fructele de mare se gasesc aici in abundenta. Branza si preparatele pe baza de castane sunt si specilitati ale insulei.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...