Ghid turistic Dinard

Plaja Ecluzei (Plage de l’Écluse), Dinard Plaja Ecluzei (Plage de l’Écluse), Dinard

Fosta asezare pescareasca Dinard se intinde in jurul partii vestice a estuarului raului Rance, pe partea cealalta a raului de Saint Malo, insa la o distanta de aproximativ 20 de minute de mers cu masina. Daca pentru Coasta de Azur, toate cazinourile, vilele spatioase si evenimentele de balet sau regatele localitatii nu ar fi deloc nepotrivite, in Bretania par putin distonante. Metamorfoza suferita in secolul al XIX-lea a fost realizata datorita preferintelor englezilor si americanilor bogati. Chiar daca Dinard este un oras colinar, ondulandu-se de-a lungul unei succesiuni de golfulete simpatice, atrage un numar mare de vizitator mai in varsta. Ca un rezultat, preturile tind sa fie destul de mari, iar distractiile destul de retrase. 

Partea centrala a Dinard este indreptata spre largul marii in nord, peste golful curbat ce include atractiva plage de l’Ecluse. De cele mai multe ori, cladirile aliniate de-a lungul litoralului sunt, cu exceptia cazinoului din mijloc, mai degraba vile victoriene venerabile decat hoteluri sau magazine, iar in ciuda multimii de turisti din timpul verii, plaja este destul de linistita. O statuie neasteptata a lui Alfred Hitchcock domina cu silueta sa principala cale de acces. Situata pe un ou gigantic, cu cate o pasare fioroasa cocotata pe fiecare umar, a fost construit aici pentru a comemora festivalul anual al orasului dedicat fimelor in limba engleza.

Potecile placute de pe coasta conduc din plaja principala in toate directiile si sunt animate de panouri de informare detinand reproduceri ale picturilor produse in anumite puncte de-a lungul zonei. Poate fi o surpriza prezenta picturilor lui Pablo Picasso, Deux Femmes Courants sur la Plage si Baigneuses sur la Plage, ambele avand un aspect mai degraba mediteranean, cu cerul albastru si nisipul auriu caracteristic. Imaginile sunt de fapt pictate aici, in Dinar, in timpul vizitei anuale de vara a marelui pictor, in anii 1920. 

Poteca ce merge spre est conduce spre Pointe du Moulinet, pentru a oferi cele mai bune peisaje ale Saint Malo si apoi sub forma Promenade du Clair de Lune continua traversand micutul port, jos spre plaja din estuar, la plage du Prieure.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...