Ghid turistic Ille et Vilaine

Faimoasele stridii de Cancale Faimoasele stridii de Cancale

Pozitionat in estul regiunii Britania, departamentul Ille et Vilaine se mandreste cu o zona de coasta uimitoare si o cultura deosebita, in special in jurul orasului Rennes. Portiunea de coasta plecand din Dinard pana la Saint-Malo este cunoscuta sub numele de Coasta de Smarald si prezinta frumoase resorturi litorale precum Saint-Lunnaire si localitatile mentionate mai sus.

Aceste orase / statiuni sunt cele mai cunoscut ale departamentului in special Saint-Malo, una dintre cele mai mari atractii turistice ale Frantei. Saint-Malo este un vechi oras inconjurat de ziduri, intre meterezele acestuia gasindu-se un oras medieval bine conservat, renumit pentru restaurantele sale minunate sau cafenelele bizare. Plasat exact pe coasta, permite vizitatorilor sa se plimbe pe meterezele acestuia si sa admire privelistea de la inaltime sau chiar pe plaja, pe timpul refluxului.

Atractii culturale

Cu toate acestea, nu doar Saint Malo detine suprematia in zona. Ille-et-Vilaine este binecunoscut pentru restaurantele sale dedicate fructelor de mare, multe dintre acestea fiind situate in Dol de Bretagne sau Cancale. Intr-adevar, Cancale este renumit pentru stridiile sale.

Se pot vizita siturile istorice precum orasul medieval Vitre sau castelul din Fougeres. Intreaga regiune este cufundata in istorie si legende. Padurile Paimpoint si Villecartier pot fi o tinta turistica, zone linistite dedicate plimbarilor pe jos sau cu bicicleta. Legatura padurii Paimpoint cu legenda regelui Arthur face din aceasta o destinatie populara pentru turistii de toate varstele. Daca sunteti insotiti de copii mici puteti incerca parcul tematic Cobac sau gradina zoologica La Bourbansais.

Capitala regionala

Cel mai important oras al intregii zone ramane insa Rennes, capitala a regiunii Britania. Pozitionat la confluenta a doua rauri, Rennes are o istorie veche, din vremea ocupatiei romane si pastreaza inca ramasite ale zidului protector Galo-Roman. Orasul in sine are multe situri istorice, ruine romane amestecate printre casele din lemn datand din secolele al XVI-lea si al XVII-lea.

Printre principalele atractii turistice ale orasului putem gasi portile Mordelaise, bazilica Notre Dame en Saint Melaine si faimoasa strada Rue Saint-Michel, cunoscuta local sub numele de „Drumul Setei”, datorita numarului mare de baruri prezente pe intreaga ei lungime. Toate acestea fac din Ille-de-Vilaine o destinatie pentru iubitorii de cultura sau o vacanta decenta pentru cei care doresc sa ia o pauza reconfortanta, uitant de problemele vietii de zi cu zi.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...