Ghid turistic Finistère

Farul Stiff de pe insula Ouassant, Finistère Farul Stiff de pe insula Ouassant, Finistère

Pozitionat in partea de nord-vest a Frantei si cunoscut sub denumirea de „Capatul pamantului”, Finistère este un departament de coasta al Bretaniei. Binecuvantat cu un ecosistem diversificat, atat pe uscat cat si pe mare, Finistère este un paradis al iubitorilor naturii, cu ale sale colonii de foci, pasari si chiar grupuri de delfini in apele de coasta. Foarte aproape de coasta gasim Insula Ouessant, apartinand micului arhipelag Molene, el insusi un paradis al vietii salbatice. Cu toate acestea, regiunea nu este doar dedicata iubitorilor naturii.

Atractiile zonei

Finistère se mandreste cu Oceanopolis, un masiv parc cu tematica marina pentru toata familia, in Brest. Daca insa doriti o vacanta mai linistita, va puteti bucura de plajele de nisip din regiune, care ofera fundalul perfect pentru o plimbare romantica. Finistère are de prezentat, de asemenea, si o cultura puternica, cu orase ca Roscoff, plin de case care au apartinut negustorilor din secolul al XIX-lea si gazda bisericii Notre Dame de Croatz, cu strazi care duc ecoul portului aglomerat, animandu-l.

Regiunea are o industrie ceramica puternica, multi dintre turisti plecand acasa cu frumoase suveniruri, oale sau farfurii. Peninsula Crozon si Pointe de Raz sunt atractiile turistice favorite, cu tonetele de inghetata si restaurantele lor, iar pentru cei care prefera o vacanta mai linistita, se pot bucura de linistea oferita de coasta nordica a orasului Brest, si privelistea ofera de aceasta. Pointe de Raz ofera insa cele mai incantatoare panorame ale regiunii, cu reteaua de poteci care permit accesul la zona de coasta a Oceanului Atlantic, pentru a va bucura de imaginea marii spargandu-se in formatiile stancoase de pe mal.

Cultura bretona

Finistère este singurul loc in care limba bretona s-a conservat in timp, departamentul fiind sufletul cultural al regiunii Bretania. Orase ca Morlaix si Quimper nu sunt doar atractii istorice in sine ci si exemple de viata moderna, plina de activitati.

Astfel de activitati sunt Festival de Cornouaille, o mostra de traditie si muzica locala sau Vieilles Charrues, festival muzical care se tine in luna iulie si care atrage un numar masiv de participanti (200.000 in fiecare an), fiind considerat cel mai mare eveniment de gen in intreaga Franta. Din intreaga Britanie, Finistère este probabil cea mai buna combinatie intre nou si vechi, intre nature si cultura locala. Este o destinatie pe care nu aveti cum sa o ratati.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...