Ghid turistic Haute Corse

Sat în regiunea Balagne, Corsica de Nord Sat în regiunea Balagne, Corsica de Nord

Aria Haute Corse este numele regiunii de nord a insulei Corsica, din Marea Mediterana, la sud-est de coasta continentala a Frantei. Oamenii din Corsica sunt foarte independenti si insula are o anumita autonomie din partea guvernului francez centralizat. Insula are chiar propria sa limba, vorbita de majoritatea locuitorilor, care este un fel de dialect italian, desi multi vorbesc, de asemeni, si franceza. Orasul principal este Bastia, situat in varful coastei nordice a insulei si este portul principal pentru calatoriile cu vaporul dinspre si inspre Franta continentala.

Bastia

Bastia este al doilea cel mai mare oras al insulei, dupa capitala Ajaccio si este intesat cu cladiri istorice, din secolul al XIV-lea, atunci cand navigatorii genovezi au ridicat aici primul adapost. Orasul gazduieste, de asemeni, si Muzeul Corsicii, unde puteti gasi detalii despre istoria locului si fostul palat al guvernatorilor genovezi. Departamentul este renumit pentru vinurile sale si puteti vizita o gama larga de podgorii in intreaga zona.

Calvi si Corte

Orasul Calvi este unul din marile resorturii turistice din Corsica, oferind plaje cu nisip alb si un fundal spectaculos al Muntelui Cinto, la 20 de km in interior. Orasul organizeaza un festival anual de jazz in luna iunie si puteti sa faceti excursii cu barca de-a lungul coastei. Croisieres Colombo Line ruleaza ambarcatiuni cu fundul de sticla spre Galeria si Girolata, prin intermediul Rezervatiei Naturale de la Scandola. Orasul in sine are o biserica din secolul al XIII-lea, cu o capela situata in varful colinei, care ofera imagini spectaculoase a coastei si a muntilor. Corte este un oras fortificat de interior si este o buna baza de plecare, daca doriti sa explorati partea rurala si muntii. De aici puteti urma traselee de drumetii pe perioada verii sau schia in perioada iernii. Cheile de la Restonica, la 12 km distanta de oras, merita o vizita si va puteti face o excursie pe jos spre minunata cascada Voile de la Mariee.

GR 20

GR 20 este un traseu montan care pleaca din Calenzana si Conca si trece prin Muntii Corsicii. Ultima parte a traseului este cea mai dificila, datorita pantelor abrupte, dar beneficiaza de cele mai frumoase privelisti, in timp ce a doua parte este mai lina, trecand prin pajisti verzi. Puteti gasi itinerarii online daca doriti sa abordati intreaga intindere sau puteti sa mergeti pe jos, de-a lungul traseului, chiar si pentru cateva ore.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...