Ghid turistic Hautes Alpes

Fortificație în Queyras Fortificație în Queyras

Departamentul Hautes Alpes este dominat de muntii dupa care si-a luat numele. De la schi in perioada iernii, pana la drumetiile montane, sporturile pe apa si catararile in timpul verii, activitatile in aer liber sunt numele de ordine in Haute-Alpes. Datorita soselelor inalte si serpuite, in fiecare an, in luna iulie, prin aceasta zona trece si Turul Frantei. Daca sunteti suficient de norocosi sa va aflati in oras in perioada in care se desfasoara Turul Frantei, puteti sa va bucurati de atmosfera de carnaval si sa admirati cei mai buni ciclisti ai lumii in lupta lor cu inaltimile alpine.

Frumusetea naturala

Valea Queyras din Hautes-Alpes este zona de o frumusete naturala, foarte apreciata de catre turisti pe tot parcursul anului. Sunt sase partii de ski in vecinatate, adunand un total de 100 km de piste pentru schiori din toate nivelurile de dificultate. Puteti incerca snowboarding-ul sau schi fond dar va puteti bucura si de peisaj sau de restaurantele din zona. Daca nu sunteti un schior experimentat, puteti face o plimbare pe sania trasa de caini sau puteti patina pe patinoarul natural din Abries. In timpul verii, exista trasee pentru drumetii si ciclism montan, pentru a admira tot peisajul zonei in toata maretia lui sau puteti savura privelistea de pe cal. Dependentii de adrenalina isi pot pune la incercare capabilitatile intr-o cursa de rafting sau o excursie mai linistita intr-un caiac pe lacul Aiguilles.

Gap

Orasul Gap are un fundal spectaculos, inconjurat de Alpi si este o baza excelenta pentru iubitorii de sporturi de iarna, care se pot bucura si de timpul de calitate petrecut in localitate. Orasul a fost cunoscut ca statiune balneara inca din secolul al XIX-lea, cand familiile bogate ale Frantei puteau sa se bucure de clima calda si izvoarele alpine de apa dulce. In apropiere gasim manastirea Boscodon, care dateaza din secolul al XII-lea si este bine ascunsa, la inaltime, intre munti. Nu doar ca puteti admira arhitectura acesteia dar puteti savura si panorama intregii zone locale.

Parcul national Les Ecrins

Cel mai mare parc national din Franta este situat in zona Hautes-Alpes. Exista o mare variatate de decoruri naturale in cadrul parcului Les Ecrins; munti inalti si inselatori, impreuna cu pajisti alpine intinse. Traseele montane din intreaga regiune se potriveste tuturor gradelor de dificultate si experienta si acopera paduri, ghetari si lacuri, precum si omniprezentul munte. Varful Barre des Ecrins e un paradis pentru alpinisti, cu inaltimi de peste 4000 de metri, in timp ce administratorii parcului deruleaza evenimente culturale pe tot parcursul anului. Parcul dispune de numeroase hoteluri, pensiuni si campinguri si de un sistem foarte bune de sosele care leaga zonele acestuia chiar si cu cele mai retrase colturi.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...