Ghid turistic Hauts de Seine

Muzeul și castelul din Sceaux, Hauts de Seine Muzeul și castelul din Sceaux, Hauts de Seine

O călătorie în Hauts de Seine ar începe, probabil, în Sèvres, la marginea Parc de Saint Cloud, cu Musée National de la Céramique. Muzeul oferă o istorie completă a evoluției produselor ceramice, de la cele mai vechi obiecte din faianță la porțelanurile fine din secolul XIX, cu prezentarea câtorva exponate remarcabile. Grande Arche de la Défense, pe aceeași linie cu Champs Elysées, este oglinda fidelă a mai faimosului Arc de Triomphe, chiar dacă într-un stil mult mai modern și mai sofisticat. Cubul enorm, de 100 de metri înălțime, realizat din sticlă și marmură albă, oferă câteva din cele mai impresionante panorame ale Parisului. Cu peste 60 de sculpturi, arcul este, practic, un muzeul în aer liber. Lifturile vă conduc spre vârf pentru a obține imaginile unice, iar galeriile, magazinul, restaurantul și braseria au grijă ca experiența voastră să fie completă. La Asnieres, incredibilul cimitir al animalelor cuprinde, între caracterele sale faimoase, staruri precum Rin Tin Tin, un Saint Bernard ce a salvat 40 de persoane și animalele compozitorului Saint-Saëns și a altor câteva celebrități, chiar și fețe regale.

Espace Albert Kahn din Boulogne Billancourt este un muzeu ce prezintă caleidoscopul fotografiei și filmului jurnalistic, opere comandate de bancherul al cărui nume îl poartă. Un membru activ al intelectualității vremii sale, el a angrenat multe din numele mari ale politicii, artei și literaturii, prieten cu Henri Bergson și Auguste Rodin. Tot aici, muzeul dedicat Renault, prezintă evoluția vehiculelor realizate inițial de Louis și Marcel Renault.

La Meudon, puteți urma Pavé de Meudon, creată de fiului lui Ludovic al XIV-lea, Le Grand Dauphin, pentru a conecta Versailles de Meudon. Castelul ce s-a aflat odinioară aici, unul din cele mai importante din Hauts de Seine, a fost construit de Ludovic pentru fiul său, cu ajutorul arhitectului Jules Hardouin Mansart. De-a lungul traseului, puteți vizita faimosul observator astronomic – Observatoire de Meudon -, și Musée Auguste Rodin Villa des Brillants, unde puteți admira câteva dintre sculpturile marelui artist, laolaltă cu mormântul său și al soției, tronate de silueta unui „Gânditor”.  La Issy Les Moulineaux, Musée francais de la carte à jouer a câștigat în 1999 premiul european al muzeelor, povestind istoria cărților de joc din secolul al XV-lea până în perioada contemporană.

La capătul Vallé aux Loups, în Châtenay Malabry, puteți vizita casa în care a locuit Chateaubriand timp de 10 ani, locul în care s-au născut multe dintre lucrările marelui scriitor francez. Proprietarul actual a restaurat locuința și găzduiește o colecție de documente ale autorului, precum și câteva exemple de mobilă din perioada sa reprezentativă. Pe vremuri proprietatea lui Jean-Baptiste Colbert, ministru de finanțe în timpul lui Ludovic al XIV-lea, Château de Sceaux și parcul înconjurător au fost realizate de Claude Perrault, Charles le Brun și André Le Nôtre. Distrus și reconstruit în secolul al XIX-lea, castelul găzduiește astăzi Muzeul regional Île de France, regiunea din care face parte Hauts de Seine, ce prezintă istoria regiunii și a rezindenților acesteia, cu predilecție a peisajelor începând cu secolul al XVII-lea, până în ziua de astăzi. Imediat lângă găsim un rezervor imens, astăzi un lac dedicat pescuitului și o zonă de joacă pentru copii, realizat de Colbert pentru a satisface cererea de iazuri ornamentale în preajma castelului.

Château de Malmaison și Château de la petite Malmaison, construite pe malurile Senei, în Hauts de Seine, au fost locuințele idilice ale lui Napoleon și Josephine. Primul, ce datează din 1805, este o proprietate fermecătoare, înconjurată de arbori bătrâni. Aici se poate vedea Musée de l’Histoire de Malmaison. Castelul a fost construit în Parc de Saint Cloud, o regiune pe care a preluat-o Napoleon în 1799, transformând-o în reședință oficială, însă distrusă în 1870. Parcul splendid, ce se întinde pe o suprafață de 460 de hectare, a fost construit de succesorii lui Le Nôtre, mare parte acoperit de păduri, însă cu o impresionantă Grande Cascade, înaltă de 90 de metri. Intrarea este gratuită.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...