Ghid turistic Indre et Loire

Castelul Amboise, în Indre et Loire Castelul Amboise, în Indre et Loire

Prezentând câteva dintre cele mai faimoase și mai atractive castele din centura Loarei, Indre et Loire este și gazda câtorva localități de excepție, reprezentând, poate, introducerea perfectă în atmosfera văii Loarei. Este cel mai vestic dintre departamentele regiunii Centru, o destinație populară în rândul turiștilor din întreaga lume, celebră pentru castelele sale, ce joacă un rol important în industria turistică, oferind însă și alte obiective turistice notabile, precum cele găsite de-a lungul Loarei, între Saumur și Amboise, trecând prin Tours.

Castelele din Indre et Loire

Cele mai cunoscute și mai vizitate castele sunt:

  • Château d’Amboise
  • Château de Chinon
  • Château d’Azay-le-Rideau
  • Château de Chenonceau
  • Château de Villandry (faimos pentru grădinile sale)
  • Château du Rivau
  • Château de Langeais

Destinații turistice

Cele mai importante localități din Indre et Loire sunt cele dezvoltate în jurul castelelor medievale precum Amboise, Chinon sau Langeais – ele sunt localități atractive în sine, prin urmare, asigurați-vă că aveți ceva timp la dispoziție pentru a le explora pe îndelete, în aceeași măsură în care veți admira castelele aferente. Între celelalte localități din Indre et Loire ce merită menționate se numără Le Grand Pressigny, Loches, Richelieu, Tours și Vouvray. Ceva mai la nord de Tours avem un alt castel și o localitate medievală, Rochecorbon.

Satele din Indre et Loire

Din punct de vedere al satelor pitorești, la fel ca și în celelalte departamente ale regiunii administrative Centru, nici în Indre et Loire nu o să ne lipsească nimic, cu trei din satele listate ca „cele mai frumoase sate din Franța”.

  • Est: atracția principală în estul Indre et Loire este satul Montresor. Aproape de Loches, vă sugerăm să vizitați satele Beaulieu les Loches și Chanceaux prés Loches, iar ceva mai departe spre sud, lângă Le Grand Pressigny, atât Ferrière Larçon, cât și Boussay, sunt plăcute. Dacă doriți o experiență în afara circuitului turistic comun, la nord-est de Vouvray, satul Saint Ouen les Vignes este, de asemenea, extrem de pitoresc;
  • Vest: cele mai populare sate din vest sunt Candes Saint Martin și Crissay sur Manse. Între destinațiile cunoscute din regiunea Chinon, veți aprecia o plimbare în jurul Lerné, o mică localitate din sudul Candes Saint Martin, și Faye la Vineuse, ceva mai la sud, în timp ce micul sat Ussé, din nord-estul Chinon, prezintă un castel frumos.

Alte locuri de interes

Chiar dacă suntem în ținutul castelelor, Indre et Loire se mândrește și cu alte monumente istorice, precum capela din Champigny sur Veude în sud-vestul departamentului. Deși localitatea este în strânsă legătură cu istoria unui vechi Château, capela este tot ce a rămas din castel. Amatorii de aventură vor aprecia locul de naștere al lui Rabelais, în La Divinière, unde astăzi este amenajat un muzeu dedicat marelui autor.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...