Restaurant Asitane

Restaurant Asitane, Edirnekapı Restaurant Asitane, Edirnekapı

Detalii Istanbul

Situat in Edirnekapi, zona importanta a Istanbulului istoric si intr-o vecinatate selecta, laolalta cu biserica Chora, faimoasa pentru mozaicurile sale, restaurantul Asitane din Istanbul ofera preparate culinare diverse, mandrindu-se cu servirea unor delicatese ale caror retete au fost, pare-se uitate si redescoperite.

Asitane s-a deschis in 1991, impreuna cu hotelul Kariye, acum un conac traditional otoman restaurat. Pana in deschiderea acestuia, au fost efectuate cercetari amanuntite in arhivele palatelor Topkapi si Dolmabahce, in cautare de retete. Dupa doua decenii de existenta, restaurantul Asitane este acum capabil sa pregateasca peste 200 de preparate dulci sau sarate, in conformitate cu metodele de preparare de acum 500 de ani. Aproape 100 dintre ele au avut nevoie de modificari pentru a se potrivi fie cu nivelul culinar de astazi, fie pentru ca ingredientele folosite in vechime nu mai pot fi procurate.

Restaurantul Asitane din Istanbul organizeaza periodic mese tematice, precum „Epoca Sultanului Mehmet Cuceritorul” sau „Afrodisiacele Otomane”, ca parte a introducerii unei epoci demult apuse tuturor gurmanzilor din zilele noastre.

Detalii restaurant

 • Adresa

  Kariye Camii Sk 18 Edirnekapı Kariye Oteli

 • Transport

  cu metroul, pana la statia Edirnekapı

 • Telefon
  902-126-357997
 • Website
 • Orar

  12:00 – 24:00

 • Prețuri

  menu / 9$ – 26$

Surse imagini

Ultimele restaurante adăugate

Cafeneaua Le Café de l'Esplanade, Paris

Le Café de l’Esplanade

Le Café de l'Esplanade face parte din reteaua imperiului cafelelor, Costas Brothers. Melancolica si cosmpopolita...
Restaurant Kôzy Salon Urbain, Paris

Kôzy Salon Urbain

Un restaurant de clasă recent inaugurat de Antoine le Vu și Romain le Pape, Kôzy Salon Urbain din Paris este noua atr...
Restaurant Dsavid Toutain, Paris

David Toutain

Cu un prestigiu format în cadrul altui restaurant parizian important, Agapé Substance, Toutain, proprietarul restaura...
Cafeneaua Les Deux Magots

Cafeneaua Les Deux Magots

Les Deux Magots este o cafenea faimoasa in cartierul parizian Saint Germain des Pres. Are reputatia de a fi f...