Restaurant Asitane

25 Apr 2014
Categorii restaurant: TradiționalTurcesc

Situat in Edirnekapi, zona importanta a Istanbulului istoric si intr-o vecinatate selecta, laolalta cu biserica Chora, faimoasa pentru mozaicurile sale, restaurantul Asitane din Istanbul ofera preparate culinare diverse, mandrindu-se cu servirea unor delicatese ale caror retete au fost, pare-se uitate si redescoperite.

Asitane s-a deschis in 1991, impreuna cu hotelul Kariye, acum un conac traditional otoman restaurat. Pana in deschiderea acestuia, au fost efectuate cercetari amanuntite in arhivele palatelor Topkapi si Dolmabahce, in cautare de retete. Dupa doua decenii de existenta, restaurantul Asitane este acum capabil sa pregateasca peste 200 de preparate dulci sau sarate, in conformitate cu metodele de preparare de acum 500 de ani. Aproape 100 dintre ele au avut nevoie de modificari pentru a se potrivi fie cu nivelul culinar de astazi, fie pentru ca ingredientele folosite in vechime nu mai pot fi procurate.

Restaurantul Asitane din Istanbul organizeaza periodic mese tematice, precum "Epoca Sultanului Mehmet Cuceritorul" sau "Afrodisiacele Otomane", ca parte a introducerii unei epoci demult apuse tuturor gurmanzilor din zilele noastre.